Tällä
viikolla vietetään valtakunnallista Hävikkiviikkoa. Nyt on
vuorossa hävikkiviikkovinkkini numero 4. Ylijääneet keitetyt
riisit voi sujauttaa lettutaikinan sekaan. Ainakin nämä
jasmiiniriisiletut ovat todella hyviä.
HERKULLISET
RIISILETUT
3
dl keitettyä riisiä
2
kananmunaa
2
dl maitoa
1
dl vehnäjauhoja
2
rkl sokeria
0,5
tl kardemummaa
ripaus
suolaa (maun mukaan)
0,5
dl öljyä
Vatkaa
kananmunat kevyesti. Sekoita kaikki ainekset yhteen ja anna taikinan
turvota noin puoli tuntia. Paista pieniä lettuja pannulla.
Annoksesta tulee noin 15 pientä riisilettua. Tarjoa letut hillon ja
marjojen kanssa.
Ajankohtaisen keittokirjani Tähteistä tähdiksi on juuri ilmestynyt ja
tullut kauppoihin. Kirja antaa runsaasti reseptejä
ruokahävikkiä vastaan. Kirjassa on sivuja 256 ja reseptejä noin
160. Erilaisia tähdeaineksia on pyritty käyttämään
mahdollisimman monipuolisesti ja luovasti. Kaikki reseptit ovat
toteutettavissa myös uusista aineksista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti