Juuri
nyt vietetään valtakunnallista Hävikkiviikkoa. Tässä
hävikkiviikkovinkkini numero 3. Ylikypsät banaanit ovat tyypillisiä
roskiin lentäjiä. Hyvin kypsät banaanit ovat yleensä todella makeita
ja jos ei pidä kovin makeista banaaneista sellaisenaan voi niiden
makeuden hyödyntää leivonnaisissa.
BANAANILEIVOKSET
Taikina:
2,5 dl
fariinisokeria
2 kananmunaa
2 kypsää
banaania
150 g voita tai
margariinia sulatettuna
0,5 dl maitoa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
ripaus
muskottipähkinää
Täyte:
2 kypsää
banaania
100 g tomusokeria
50 g voita tai
margariinia
1 rkl
appelsiinimehua
Kuorrute:
200 g tomusokeria
2 rkl
appelsiinimehua
Koristeluun:
esimerkiksi strösseleitä, mantelilastuja tai pähkinöitä
Valmista taikina:
Vatkaa munat ja fariinisokeri vaahdoksi. Soseuta banaanit. Yhdistä
sulatettu rasva, maito ja banaanisose munasokerivaahtoon. Sekoita
vehnäjauhoihin leivinjauhe sekä ripaus muskottipähkinäraastetta.
Lisää jauhot siivilän läpi taikinaan. Kaada taikina voideltuun
vuokaan (noin 20 x 30 cm) ja paista 175 asteessa noin 30 minuuttia.
Jäähdytä banaanikakku.
Valmista täyte:
Muusaa banaanit. Laita banaanit, tomusokeri, voi ja mehu kattilaan,
kuumenna miedolla lämmöllä pari minuuttia samalla sekoittaen. Ota
kattila pois liedeltä ja anna täytteen jäähtyä vähän. Halkaise
banaanikakku kahteen osaan ja levitä täytettä toiselle
puoliskolle. Nosta toinen puoli takaisin kanneksi.
Valmista
kuorrute: Lisää tomusokeriin appelsiinimehua ja sekoita tasaiseksi.
Levitä kuorrute banaanikakun päälle. Koristele pinta haluamallasi
tavalla. Leikkaa kakku kuutioiksi. Annoksesta tulee noin 16 palaa.
Hyviä tähderuokareseptejä voit lukea myös uudesta erittäin ajankohtaisesta keittokirjastani. Tähteistä tähdiksi on juuri
tullut kauppoihin. Kirja antaa runsaasti reseptejä ruokahävikkiä
vastaan. Kirjassa on sivuja 256 ja reseptejä noin 160. Monia erilaisia tähdeaineksia on
pyritty käyttämään mahdollisimman monipuolisesti ja luovasti.
Kaikki reseptit ovat toteutettavissa myös uusista aineksista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti