Esittelyni
Tuulikummun keittiössä häärää Kaisa Sillanpää, resepti-innovaattori, ruokakirjailija ja kuvataiteilija. Mottona: kaiken voi tehdä itse. Maaseudun rennossa ilmapiirissä syntyy runsaasti ideoita ja blogi on saanut nimensä kotimme mukaan. Blogista löytyy kaikkea pizzauunin rakentamisohjeista lapsuudenajan ruokamuistoihin sekä mausteisista makumatkoista leivinuunissa haudutettuihin pataruokiin. Tuulikummussa kauden raaka-aineet taipuvat moneen muotoon.

UUSIN KIRJANI:

Suuri suomalainen leipäkirja

 

Itsetehty leipä on nautinto kaikille aisteille. Upota kädet taikinaan, tunne tuoreen leivän tuoksu, haukkaa pala vastapaistettua leipää.

Koe onnistumisen iloa leipäkirjan parissa. Tämä kirja sisältää selkeitä ja kaikkien toteutettavissa olevia reseptejä.

Helppotajuisilla resepteillä kirja luo innostusta ja uskoa kotileipojien omiin kykyihin. Kirjassa ohjeistetaan useita erilaisia tapoja valmistaa leipää. Halusitpa nopeita tai ajan kanssa tehtyjä leipiä, molempiin löytyy runsaasti reseptejä. Yksinkertaisia muutaman raaka-aineen leipiä sekä enemmän aineksia sisältäviä reseptejä. Oman leipäjuuren valmistusohjeita ja monin erilaisin tavoin kohotettuja leipiä. Kirjassa on yhteensä reilusti yli 100 reseptiä.

Laaja ja mielenkiitoinen teos on tarkoitettu jokaiselle, joka on kiinnostunut hyvästä leivästä.

Leipäkirjan sisältöä:
• terveellistä ja monipuolista leipää
• Eri tavoin kohotettuja leipiä: hapanjuuri, aitoa ruisleipää, tuorehiiva, kuivahiiva, leivinjauhe, sooda
• Eri viljalajeja: kokojyvä, speltti, kaura, ruis, ohra, tattari, hirssi yms.
• Vaihtoehtoja myös erityisruokavalioita noudattaville
• Leipiä joissa mukana mausteita, pähkinöitä, siemeniä, hedelmiä, juureksia jne.
• Paljon erityyppisiä leipäreseptejä, esim. patonkeja, sämpylöitä, focacciaa, rieskaa, skonsseja, limppuja, naanleipää,
• Chapati-leipää, mallasleipää, näkkileipiä, vuokaleipiä, pataleipiä, paahtoleipä,
hapanjuurileipiä, bagelit, brezelit
• Yksinkertaisia ja nopeita reseptejä
• Vähän haastavampia, mutta palkitsevia reseptejä – myös vaihekuvia
• Paljon erilaisia kikkoja, esim. miten leipään saadaan rapea kuori

Kustantaja: Readme, Sivumäärä: 352, Julkaistu: 2021

 

Aamupalat ja välipalat - Nopeat, herkulliset ja terveelliset

 
 

Aloita aamusi hyvien reseptien parissa. Nyt ei ole kiinni ajasta, sillä näillä resepteillä valmistat herkulliset aamupalat ja välipalat helposti. Huomaat, että ehdit ja voit aina syödä terveellisesti ja monipuolisesti.

Välipalat antavat voimaa ja virkeyttä sopivalla tavalla ja jaksat jatkaa päivääsi hyväntuulisena. Tämä kirja antaa runsaasti reseptejä ja vinkkejä sinulle, joka haluat syödä terveellisesti ja voida hyvin.

Kunnollinen ja säännöllinen ruokailu on tärkeää kaikille. Nämä ruoat eivät tuo raskasta oloa, vaan ovat hyvää energiatasoa ylläpitäviä. Resepteissä on käytetty runsaasti marjoja, hedelmiä, kasviksia ja täysjyväviljoja. Istahda hetkeksi ja nauti.

Kustantaja: Readme, Sivumäärä: 348, Julkaistu: 2021

 

 

Suuri salaattikirja

 


Tämän kirjan reseptit koukuttavat ja saavat sinut syömään salaatteja joka päivä. Monimuotoiset salaatit antavat loistavan mahdollisuuden rikastuttaa ruokapöydän tarjontaa.

Suuri salaattikirja sisältää kaikkiin tilanteisiin sopivia herkullisia reseptejä, yhteensä reilusti yli 100 salaattireseptiä. Salaateissa on käytetty kattavasti erilaisia raaka-aineita. Löydät kirjasta paljon houkuttelevia kasvissalaatteja, kalaa ja lihaa sisältäviä salaatteja ja myös raikkaita jälkiruokasalaatteja.

Sukella salaattien värikkääseen maailmaan ja innostut varmasti salaattien tekemisesta ja syömisestä.

Kustantaja: Readme, Sivumäärä: 311, Julkaistu: 2019

 

 

Savua ja tulta! Suuri Grillauskirja

 

Siirrä keittiösi ulkotiloihin, viritä grillisi ja päästä sisäinen grillaajasi valloilleen. Suuren grillauskirjan avulla teet omassa grillissäsi hiilloksen hyväilemiä herkkuja ja saat uudenlaisen näkökulman grilliherkkujen maailmaan.

Kirjassa kesytetään tuli, saadaan makua savusta ja koetellaan grillauksen rajoja. Koko menu syntyy kätevästi grillissä. Saat mahtavan määrän monipuolisia reseptejä erilaisiin liharuokiin, kalaruokiin ja kasvisruokiin, makeita herkkuja ja juomia unohtamatta. Lisäksi kirjasta löytyvät ohjeet lukuisiin lisukkeisiin, marinadeihin ja kastikkeisiin. Upeat kuvat tuovat veden kielellesi.

Kustantaja: Readme, Sivumäärä: 320, Julkaistu: 2018


Burgeria! Suuri hampurilaiskirjaSuuri hampurilaiskirja täyttää kaikki odotuksesi mehevistä ja monipuolisista hampurilaisresepteistä. Herkullisesti kuvitetussa kirjassa on runsaasti erilaisia vaihtoehtoja ja upeita luomuksia. Kirja vie sinut uudenlaiseen hampurilaismaailmaan. Tämän kirjan avulla voit tehdä maailman parhaat hampurilaiset alusta asti itse kotona. Kirjasta löydät reseptit sämpylöihin, pihveihin, kastikkeisiin ja kaikkiin väliin tuleviin herkkuihin. Suuri hampurilaiskirja tarjoaa uusia suosikkeja niin lihaburgerien, broileriburgerien, kalaburgerien kuin kasvisburgerienkin ystäville.

Kustantaja: Readme, Sivumäärä: 314, Julkaistu: 2017

 

Reseptikuningatar - Tähteistä tähdiksi
Reseptikuningatar - Tähteistä Tähdiksi on kymmenissä reseptikilpailuissa menestyneen Kaisa Sillanpään toinen keittokirja. Tässä kirjassa edellisen aterian tähteet saavat uuden elämän.Tämä kirja todistaa, että tähteistä tehty ruoka voi olla jopa parempaa kuin se oli alkujaan. Kirjassaan Kaisa kannustaa kaikkia luovuuteen tähteiden kanssa. Monenlaiset tähteet muuntuvat maistuviksi herkuiksi. Raviolit saavat linssimuhennostäytteen, riisipuurosta tulee upea kakku, rosollista tehdään kohokas, uunilohen loppu päätyy mausteiseen kookoskeittoon. Kirjassa on ruokahalua herättäviä kuvia ja runsaasti helposti seurattavia reseptejä.

Kustantaja: Readme, Sivumäärä: 250, Julkaistu: 2015

 

Reseptikuningatar - palkittua kotiruokaaReseptikuningatar Kaisa Sillanpää on niittänyt mainetta viimeisen viiden vuoden aikana yli 60:ssä reseptikilpailussa. Tässä kirjassa Kaisa esittelee voittoisat reseptinsä sekä omat suosikkinsa. Kaisan reseptit ovat rehellisiä ja konstailemattomia. Resepteissä on käytetty yksinkertaisia raaka-aineita, joten reseptit ovat jokaisen innokkaan kotikokin toteutettavissa. Kirja antaa runsaasti ideoita tuttujen ja arkisten raaka-aineiden monipuolisempaan käyttöön. Esimerkillään Kaisa haluaa innoittaa kaikkia kehittelemään omia reseptejä ja vaikka osallistumaan itsekin reseptikilpailuihin. Näitä voittoisia reseptejä on kilpailuissa ollut mukana valitsemassa niin ruoka-alan ammattilaiset, monet huippukokit kuin julkisuuden henkilötkin. Suurin osa kilpailuissa palkituista resepteistä on ollut Kaisan perheen suosikkeja jo useita vuosia ennen kilpailuihin osallistumista.

Kustantaja: Readme, Sivumäärä: 255, Julkaistu: 2014_______________________________________________________________________


Reseptikilpailumenestys


Olen osallistunut vuosina 2008-2016 reseptikilpailuihin hyvällä menestyksellä, tuloksena on lähes sata palkittua reseptiä.


Yhteistyö


Teen mielelläni yhteistyötä erilaisten yritysten ja tuoteiden parissa. Valmistan laadukasta reseptiikkaa ja otan herkullisia ruokakuvia. 

Olen tehnyt pidempiaikaista yhteistyötä (reseptiikkaa kuvien kera) esimerkiksi Lounasitu Oy:n, Whirlpoolin ja L'uomu Nokan kanssa. Kunnallislehteen tein yli viiden vuoden ajan kerran kuukaudessa ilmestyvää omaa "Kaisan köökki" -ruokapalstaa. Lisäksi reseptejäni ja vinkkejäni on julkaistu lukuisissa lehdissä ja muissa julkaisuissa.

Ota yhteyttä kaisa.sillanpaa(@)kolumbus.fi