Esittelyni
Tuulikummun keittiössä häärää Kaisa Sillanpää, tietokirjailija, kuvataitelija, kuvittaja ja resepti-innovaattori. Mottona: kaiken voi tehdä itse. Maaseudun rennossa ilmapiirissä syntyy runsaasti ideoita ja blogi on saanut nimensä kotimme mukaan. Blogista löytyy kaikkea pizzauunin rakentamisohjeista lapsuudenajan ruokamuistoihin sekä mausteisista makumatkoista leivinuunissa haudutettuihin pataruokiin. Tuulikummussa kauden raaka-aineet taipuvat moneen muotoon.

UUSIN KIRJANI:

 
 

Yhdeksäs kirjani on nimeltään Varsinais-Suomi – kohteet, jotka on nähtävä kerran elämässä. Uudessa kirjassani esittelen kaikki Varsinais-Suomen 27 kuntaa.

Varsinais-Suomi – kohteet, jotka on nähtävä kerran elämässä on opas innostavaan matkailuun.

Kirja esittelee ainutlaatuisia piilossa olevia matkailukohteita. Kirjasta löytyy kulttuuria monessa muodossa, historiaa, perinteitä, arkkitehtuuria, teollisuushistoriaa ja luonnon kohteita. Tarkastellaan ihmisen ja luonnon aikaansaannoksia. Kirjassa käydään läpi kaikkien Varsinais-Suomen 27 kunnan mielenkiintoisimmat kohteet. Maaseutu, metsät ja meri ovat vahvasti läsnä. Katsellaan ja kierrellään kansallismaisemissa Aurajoen ja Saaristomeren läheisyydessä. Kuljetaan merkkihenkilöiden jalanjäljillä. Annetaan rutkasti knoppitietoa.

Kirjassa tutustutaan upeisiin erityiskohteisiin, jotka eivät ole aiemmin laajalti tiedossa. Hieno elämys saattaa löytyä lähempää kotia, kuin voisi koskaan kuvitella. Kirja innostaa kaikkia tarkkailemaan lähiympäristöään uteliaana ja silmät avoimina.

Tämä kirja on tarkoitettu kaikille matkailusta, kulttuurista, luonnosta ja historiasta kiinnostuneille. Kohteet soveltuvat kaikenikäisille. Kirja kannustaa ihmisiä löytämään hienoja kohteita lähiseudultaan. Ei tarvitse lentää toiselle puolelle maapalloa löytääkseen kohteita, jotka puhuttelevat. Lomamatka voi suuntautua ulkomaiden ja pidempien kotimaan matkojen sijaan muutaman kilometrin päähän omasta kodista. Lähimatkailua voi harrastaa pienimuotoisesti ihan koska vaan ja kuka tahansa.

Varsinais-Suomen historia on erittäin monipuolinen ja tärkeä osa koko Suomen historiaa ja sen erikoislaatuisuuden vuoksi tähän alueeseen kannattaa ehdottomasti tulla tutustumaan myös muualta Suomesta.

Kustantaja: Readme, Sivumäärä: 384, Julkaistu: 2023

Varsinais-Suomi kirjani on myynnissä esimerkiksi Suomalaisessa kirjakaupassa, Akateemisessa kirjakaupassa, Kansallisessa kirjakaupassa ja Adlibris-verkkokirjakaupassa.

 

Suuri pizzakirja

 

 

Suuri pizzakirja on kattava opas pizzan valmistukseen kotona. Kirjan ohjeilla teet itse elämäsi parasta pizzaa. Upeasti kuvitettu kirja antaa vinkkejä joiden avulla onnistut varmasti.

Kirja vie lukijansa pizzojen maailmaan. Kirjasta löytyy laaja valikoima erilaisia pizzoja, kuten napolilaiset pizzat, roomalaiset pizzat, amerikkalaiset pizzat, pannupizzat, kasvispizzat ja jälkiruokapizzat, niin klassikkopizzat kuin gourmetpizzatkin. Kirja tarjoaa myös eri maiden erikoisuuksia ja pizzan lähisukulaisia.

Kirjassa käsitellään kaikki pizzan valmistusprosessit taikinan valmistuksesta muotoiluun ja täytteiden valitsemisesta paistamiseen. Kirja antaa useita taikinareseptejä joilla valmistat valintasi mukaan nopeita tai enemmän aikaa vieviä taikinoita. Voit valmistaa itse mozzarellajuustoa tai vegaanista mozzarellaa kirjan resepteillä. Kastikeresepteissä on myös valinnanvaraa, ohjeilla valmistuu tomaattikastikkeiden ohella myös valkoisia kastikkeita ja värikkäitä vihanneskastikkeita. Täytevaihtoehtoja löytyy todella runsaasti. Kirja sisältää paljon kasvisversioita. Erilaiset ruoka-allergiat ja ruokavaliot on myös huomioitu.

Näissä pizzoissa maku on pääosassa. Kaikki pizzakirjan reseptit ovat innostavia ja niiden avulla valmistat herkullisen innovatiivisia pizzoja.

Pizzakirjan pizzat on paistettu erilaisilla uuneilla, tavallisessa kotiuunissa, leivinuunissa, puulämmitteisessä pihapizzauunissa, kaasulämmitteisessä pizzauunissa ja grillissä.

Kirjan kirjoittajalla on pitkä kokemus pizzan tekemisestä ja hänen pihalla on komeillut itserakennettu perinteinen italialainen puulämmitteinen kiviuuni jo 10 vuotta.

Pizzakirjasta löydät lisäksi pizzauunien rakennusohjeita.

Kustantaja: Readme, Sivumäärä: 400, Julkaistu: 2022

Pizzakirjani on myynnissä esimerkiksi Suomalaisessa kirjakaupassa, Akateemisessa kirjakaupassa, Kansallisessa kirjakaupassa ja Adlibris-verkkokirjakaupassa.


Suuri suomalainen leipäkirja

 

Itsetehty leipä on nautinto kaikille aisteille. Upota kädet taikinaan, tunne tuoreen leivän tuoksu, haukkaa pala vastapaistettua leipää.

Koe onnistumisen iloa leipäkirjan parissa. Tämä kirja sisältää selkeitä ja kaikkien toteutettavissa olevia reseptejä.

Helppotajuisilla resepteillä kirja luo innostusta ja uskoa kotileipojien omiin kykyihin. Kirjassa ohjeistetaan useita erilaisia tapoja valmistaa leipää. Halusitpa nopeita tai ajan kanssa tehtyjä leipiä, molempiin löytyy runsaasti reseptejä. Yksinkertaisia muutaman raaka-aineen leipiä sekä enemmän aineksia sisältäviä reseptejä. Oman leipäjuuren valmistusohjeita ja monin erilaisin tavoin kohotettuja leipiä. Kirjassa on yhteensä reilusti yli 100 reseptiä.

Laaja ja mielenkiitoinen teos on tarkoitettu jokaiselle, joka on kiinnostunut hyvästä leivästä.

Leipäkirjan sisältöä:
• terveellistä ja monipuolista leipää
• Eri tavoin kohotettuja leipiä: hapanjuuri, aitoa ruisleipää, tuorehiiva, kuivahiiva, leivinjauhe, sooda
• Eri viljalajeja: kokojyvä, speltti, kaura, ruis, ohra, tattari, hirssi yms.
• Vaihtoehtoja myös erityisruokavalioita noudattaville
• Leipiä joissa mukana mausteita, pähkinöitä, siemeniä, hedelmiä, juureksia jne.
• Paljon erityyppisiä leipäreseptejä, esim. patonkeja, sämpylöitä, focacciaa, rieskaa, skonsseja, limppuja, naanleipää,
• Chapati-leipää, mallasleipää, näkkileipiä, vuokaleipiä, pataleipiä, paahtoleipä,
hapanjuurileipiä, bagelit, brezelit
• Yksinkertaisia ja nopeita reseptejä
• Vähän haastavampia, mutta palkitsevia reseptejä – myös vaihekuvia
• Paljon erilaisia kikkoja, esim. miten leipään saadaan rapea kuori

Kustantaja: Readme, Sivumäärä: 352, Julkaistu: 2021

Leipäkirjani on myynnissä esimerkiksi Suomalaisessa kirjakaupassa, Akateemisessakirjakaupassa, Kansallisessa kirjakaupassa ja Adlibris-verkkokirjakaupassa.

 

Aamupalat ja välipalat - Nopeat, herkulliset ja terveelliset

 
 

Aloita aamusi hyvien reseptien parissa. Nyt ei ole kiinni ajasta, sillä näillä resepteillä valmistat herkulliset aamupalat ja välipalat helposti. Huomaat, että ehdit ja voit aina syödä terveellisesti ja monipuolisesti.

Välipalat antavat voimaa ja virkeyttä sopivalla tavalla ja jaksat jatkaa päivääsi hyväntuulisena. Tämä kirja antaa runsaasti reseptejä ja vinkkejä sinulle, joka haluat syödä terveellisesti ja voida hyvin.

Kunnollinen ja säännöllinen ruokailu on tärkeää kaikille. Nämä ruoat eivät tuo raskasta oloa, vaan ovat hyvää energiatasoa ylläpitäviä. Resepteissä on käytetty runsaasti marjoja, hedelmiä, kasviksia ja täysjyväviljoja. Istahda hetkeksi ja nauti.

Kustantaja: Readme, Sivumäärä: 348, Julkaistu: 2021

Aamupalat ja välipalat kirjani on myynnissä esimerkiksi Suomalaisessa kirjakaupassa, Akateemisessakirjakaupassa, Kansallisessa kirjakaupassa ja Adlibris-verkkokirjakaupassa.

 

Suuri salaattikirja

 


Tämän kirjan reseptit koukuttavat ja saavat sinut syömään salaatteja joka päivä. Monimuotoiset salaatit antavat loistavan mahdollisuuden rikastuttaa ruokapöydän tarjontaa.

Suuri salaattikirja sisältää kaikkiin tilanteisiin sopivia herkullisia reseptejä, yhteensä reilusti yli 100 salaattireseptiä. Salaateissa on käytetty kattavasti erilaisia raaka-aineita. Löydät kirjasta paljon houkuttelevia kasvissalaatteja, kalaa ja lihaa sisältäviä salaatteja ja myös raikkaita jälkiruokasalaatteja.

Sukella salaattien värikkääseen maailmaan ja innostut varmasti salaattien tekemisesta ja syömisestä.

Kustantaja: Readme, Sivumäärä: 311, Julkaistu: 2019 
  
Salaattikirjani on myynnissä esimerkiksi Suomalaisessa kirjakaupassa, Akateemisessa kirjakaupassa, Kansallisessa kirjakaupassa ja Adlibris-verkkokirjakaupassa.

 

Savua ja tulta! Suuri Grillauskirja

 

Siirrä keittiösi ulkotiloihin, viritä grillisi ja päästä sisäinen grillaajasi valloilleen. Suuren grillauskirjan avulla teet omassa grillissäsi hiilloksen hyväilemiä herkkuja ja saat uudenlaisen näkökulman grilliherkkujen maailmaan.

Kirjassa kesytetään tuli, saadaan makua savusta ja koetellaan grillauksen rajoja. Koko menu syntyy kätevästi grillissä. Saat mahtavan määrän monipuolisia reseptejä erilaisiin liharuokiin, kalaruokiin ja kasvisruokiin, makeita herkkuja ja juomia unohtamatta. Lisäksi kirjasta löytyvät ohjeet lukuisiin lisukkeisiin, marinadeihin ja kastikkeisiin. Upeat kuvat tuovat veden kielellesi.

Kustantaja: Readme, Sivumäärä: 320, Julkaistu: 2018

Grillauskirjani on myynnissä esimerkiksi Suomalaisessa kirjakaupassa, Akateemisessakirjakaupassa, Kansallisessa kirjakaupassa ja Adlibris-verkkokirjakaupassa.

 

Burgeria! Suuri hampurilaiskirjaSuuri hampurilaiskirja täyttää kaikki odotuksesi mehevistä ja monipuolisista hampurilaisresepteistä. Herkullisesti kuvitetussa kirjassa on runsaasti erilaisia vaihtoehtoja ja upeita luomuksia. Kirja vie sinut uudenlaiseen hampurilaismaailmaan. Tämän kirjan avulla voit tehdä maailman parhaat hampurilaiset alusta asti itse kotona. Kirjasta löydät reseptit sämpylöihin, pihveihin, kastikkeisiin ja kaikkiin väliin tuleviin herkkuihin. Suuri hampurilaiskirja tarjoaa uusia suosikkeja niin lihaburgerien, broileriburgerien, kalaburgerien kuin kasvisburgerienkin ystäville.

Kustantaja: Readme, Sivumäärä: 314, Julkaistu: 2017
 
 

Reseptikuningatar - Tähteistä tähdiksi
Reseptikuningatar - Tähteistä Tähdiksi on kymmenissä reseptikilpailuissa menestyneen Kaisa Sillanpään toinen keittokirja. Tässä kirjassa edellisen aterian tähteet saavat uuden elämän.Tämä kirja todistaa, että tähteistä tehty ruoka voi olla jopa parempaa kuin se oli alkujaan. Kirjassaan Kaisa kannustaa kaikkia luovuuteen tähteiden kanssa. Monenlaiset tähteet muuntuvat maistuviksi herkuiksi. Raviolit saavat linssimuhennostäytteen, riisipuurosta tulee upea kakku, rosollista tehdään kohokas, uunilohen loppu päätyy mausteiseen kookoskeittoon. Kirjassa on ruokahalua herättäviä kuvia ja runsaasti helposti seurattavia reseptejä.

Kustantaja: Readme, Sivumäärä: 250, Julkaistu: 2015

Tähteistä tähdiksi kirjan painos on loppu kustantajalta.  

 

Reseptikuningatar - palkittua kotiruokaaReseptikuningatar Kaisa Sillanpää on niittänyt mainetta viimeisen viiden vuoden aikana yli 60:ssä reseptikilpailussa. Tässä kirjassa Kaisa esittelee voittoisat reseptinsä sekä omat suosikkinsa. Kaisan reseptit ovat rehellisiä ja konstailemattomia. Resepteissä on käytetty yksinkertaisia raaka-aineita, joten reseptit ovat jokaisen innokkaan kotikokin toteutettavissa. Kirja antaa runsaasti ideoita tuttujen ja arkisten raaka-aineiden monipuolisempaan käyttöön. Esimerkillään Kaisa haluaa innoittaa kaikkia kehittelemään omia reseptejä ja vaikka osallistumaan itsekin reseptikilpailuihin. Näitä voittoisia reseptejä on kilpailuissa ollut mukana valitsemassa niin ruoka-alan ammattilaiset, monet huippukokit kuin julkisuuden henkilötkin. Suurin osa kilpailuissa palkituista resepteistä on ollut Kaisan perheen suosikkeja jo useita vuosia ennen kilpailuihin osallistumista.

Kustantaja: Readme, Sivumäärä: 255, Julkaistu: 2014

Reseptikuningatar kirjan painos on loppu kustantajalta.


Kaikki kirjani löytyvät myös kirjastoista kautta maan.


_______________________________________________________________________


Reseptikilpailumenestys


Olen osallistunut vuosina 2008-2016 reseptikilpailuihin hyvällä menestyksellä, tuloksena on lähes sata palkittua reseptiä.


Yhteistyö


Teen mielelläni yhteistyötä erilaisten yritysten ja tuoteiden parissa. Valmistan laadukasta reseptiikkaa ja otan herkullisia ruokakuvia. 

Olen tehnyt pidempiaikaista yhteistyötä (reseptiikkaa kuvien kera) esimerkiksi Lounasitu Oy:n, Whirlpoolin ja Luomu Nokan kanssa. Kunnallislehteen tein yli viiden vuoden ajan kerran kuukaudessa ilmestyvää omaa "Kaisan köökki" -ruokapalstaa. Lisäksi reseptejäni ja vinkkejäni on julkaistu lukuisissa lehdissä ja muissa julkaisuissa.

Ota yhteyttä kaisa.sillanpaa(@)kolumbus.fi