
Tuulikummun keittiössä häärää Kaisa Sillanpää, resepti-innovaattori, ruokakirjailija ja kuvataiteilija. Mottona: kaiken voi tehdä itse. Maaseudun rennossa ilmapiirissä syntyy runsaasti ideoita ja blogi on saanut nimensä kotimme mukaan. Blogista löytyy kaikkea pizzauunin rakentamisohjeista lapsuudenajan ruokamuistoihin sekä mausteisista makumatkoista leivinuunissa haudutettuihin pataruokiin. Tuulikummussa kauden raaka-aineet taipuvat moneen muotoon.
UUSIN KIRJANI:
Suuri pizzakirja
Suuri pizzakirja on kattava opas pizzan valmistukseen kotona. Kirjan ohjeilla teet itse elämäsi parasta pizzaa. Upeasti kuvitettu kirja antaa vinkkejä joiden avulla onnistut varmasti.
Kirja vie lukijansa pizzojen maailmaan. Kirjasta löytyy laaja valikoima erilaisia pizzoja, kuten napolilaiset pizzat, roomalaiset pizzat, amerikkalaiset pizzat, pannupizzat, kasvispizzat ja jälkiruokapizzat, niin klassikkopizzat kuin gourmetpizzatkin. Kirja tarjoaa myös eri maiden erikoisuuksia ja pizzan lähisukulaisia.
Kirjassa käsitellään kaikki pizzan valmistusprosessit taikinan valmistuksesta muotoiluun ja täytteiden valitsemisesta paistamiseen. Kirja antaa useita taikinareseptejä joilla valmistat valintasi mukaan nopeita tai enemmän aikaa vieviä taikinoita. Voit valmistaa itse mozzarellajuustoa tai vegaanista mozzarellaa kirjan resepteillä. Kastikeresepteissä on myös valinnanvaraa, ohjeilla valmistuu tomaattikastikkeiden ohella myös valkoisia kastikkeita ja värikkäitä vihanneskastikkeita. Täytevaihtoehtoja löytyy todella runsaasti. Kirja sisältää paljon kasvisversioita. Erilaiset ruoka-allergiat ja ruokavaliot on myös huomioitu.
Näissä pizzoissa maku on pääosassa. Kaikki pizzakirjan reseptit ovat innostavia ja niiden avulla valmistat herkullisen innovatiivisia pizzoja.
Pizzakirjan pizzat on paistettu erilaisilla uuneilla, tavallisessa kotiuunissa, leivinuunissa, puulämmitteisessä pihapizzauunissa, kaasulämmitteisessä pizzauunissa ja grillissä.
Kirjan kirjoittajalla on pitkä kokemus pizzan tekemisestä ja hänen pihalla on komeillut itserakennettu perinteinen italialainen puulämmitteinen kiviuuni jo 10 vuotta.
Pizzakirjasta löydät lisäksi pizzauunien rakennusohjeita.
Kustantaja: Readme, Sivumäärä: 400, Julkaistu: 2022
Suuri suomalainen leipäkirja
Itsetehty leipä on nautinto kaikille aisteille. Upota kädet taikinaan, tunne tuoreen leivän tuoksu, haukkaa pala vastapaistettua leipää.
Koe onnistumisen iloa leipäkirjan parissa. Tämä kirja sisältää selkeitä ja kaikkien toteutettavissa olevia reseptejä.
Helppotajuisilla resepteillä kirja luo innostusta ja uskoa kotileipojien omiin kykyihin. Kirjassa ohjeistetaan useita erilaisia tapoja valmistaa leipää. Halusitpa nopeita tai ajan kanssa tehtyjä leipiä, molempiin löytyy runsaasti reseptejä. Yksinkertaisia muutaman raaka-aineen leipiä sekä enemmän aineksia sisältäviä reseptejä. Oman leipäjuuren valmistusohjeita ja monin erilaisin tavoin kohotettuja leipiä. Kirjassa on yhteensä reilusti yli 100 reseptiä.
Laaja ja mielenkiitoinen teos on tarkoitettu jokaiselle, joka on kiinnostunut hyvästä leivästä.
Leipäkirjan sisältöä:
• terveellistä ja monipuolista leipää
• Eri tavoin kohotettuja leipiä: hapanjuuri, aitoa ruisleipää, tuorehiiva, kuivahiiva, leivinjauhe, sooda
• Eri viljalajeja: kokojyvä, speltti, kaura, ruis, ohra, tattari, hirssi yms.
• Vaihtoehtoja myös erityisruokavalioita noudattaville
• Leipiä joissa mukana mausteita, pähkinöitä, siemeniä, hedelmiä, juureksia jne.
• Paljon erityyppisiä leipäreseptejä, esim. patonkeja, sämpylöitä, focacciaa, rieskaa, skonsseja, limppuja, naanleipää,
• Chapati-leipää, mallasleipää, näkkileipiä, vuokaleipiä, pataleipiä, paahtoleipä,
hapanjuurileipiä, bagelit, brezelit
• Yksinkertaisia ja nopeita reseptejä
• Vähän haastavampia, mutta palkitsevia reseptejä – myös vaihekuvia
• Paljon erilaisia kikkoja, esim. miten leipään saadaan rapea kuori
Kustantaja: Readme, Sivumäärä: 352, Julkaistu: 2021
Aamupalat ja välipalat - Nopeat, herkulliset ja terveelliset
Aloita aamusi hyvien reseptien parissa. Nyt ei ole kiinni ajasta, sillä näillä resepteillä valmistat herkulliset aamupalat ja välipalat helposti. Huomaat, että ehdit ja voit aina syödä terveellisesti ja monipuolisesti.
Välipalat antavat voimaa ja virkeyttä sopivalla tavalla ja jaksat jatkaa päivääsi hyväntuulisena. Tämä kirja antaa runsaasti reseptejä ja vinkkejä sinulle, joka haluat syödä terveellisesti ja voida hyvin.
Kunnollinen ja säännöllinen ruokailu on tärkeää kaikille. Nämä ruoat eivät tuo raskasta oloa, vaan ovat hyvää energiatasoa ylläpitäviä. Resepteissä on käytetty runsaasti marjoja, hedelmiä, kasviksia ja täysjyväviljoja. Istahda hetkeksi ja nauti.
Kustantaja: Readme, Sivumäärä: 348, Julkaistu: 2021
Suuri salaattikirja
Tämän kirjan reseptit koukuttavat ja saavat sinut syömään salaatteja joka päivä. Monimuotoiset salaatit antavat loistavan mahdollisuuden rikastuttaa ruokapöydän tarjontaa.
Suuri salaattikirja sisältää kaikkiin tilanteisiin sopivia herkullisia reseptejä, yhteensä reilusti yli 100 salaattireseptiä. Salaateissa on käytetty kattavasti erilaisia raaka-aineita. Löydät kirjasta paljon houkuttelevia kasvissalaatteja, kalaa ja lihaa sisältäviä salaatteja ja myös raikkaita jälkiruokasalaatteja.
Sukella salaattien värikkääseen maailmaan ja innostut varmasti salaattien tekemisesta ja syömisestä.
Kustantaja: Readme, Sivumäärä: 311, Julkaistu: 2019
Savua ja tulta! Suuri Grillauskirja
Siirrä keittiösi ulkotiloihin, viritä grillisi ja päästä sisäinen grillaajasi valloilleen. Suuren grillauskirjan avulla teet omassa grillissäsi hiilloksen hyväilemiä herkkuja ja saat uudenlaisen näkökulman grilliherkkujen maailmaan.
Burgeria! Suuri hampurilaiskirja
Kustantaja: Readme, Sivumäärä: 314, Julkaistu: 2017
Reseptikuningatar - Tähteistä tähdiksi
Reseptikuningatar - Tähteistä Tähdiksi on kymmenissä reseptikilpailuissa menestyneen Kaisa Sillanpään toinen keittokirja. Tässä kirjassa edellisen aterian tähteet saavat uuden elämän.Tämä kirja todistaa, että tähteistä tehty ruoka voi olla jopa parempaa kuin se oli alkujaan. Kirjassaan Kaisa kannustaa kaikkia luovuuteen tähteiden kanssa. Monenlaiset tähteet muuntuvat maistuviksi herkuiksi. Raviolit saavat linssimuhennostäytteen, riisipuurosta tulee upea kakku, rosollista tehdään kohokas, uunilohen loppu päätyy mausteiseen kookoskeittoon. Kirjassa on ruokahalua herättäviä kuvia ja runsaasti helposti seurattavia reseptejä.
Kustantaja: Readme, Sivumäärä: 250, Julkaistu: 2015
Reseptikuningatar - palkittua kotiruokaa
Kustantaja: Readme, Sivumäärä: 255, Julkaistu: 2014
_______________________________________________________________________
Reseptikilpailumenestys
Yhteistyö
Teen mielelläni yhteistyötä erilaisten yritysten ja tuoteiden parissa. Valmistan laadukasta reseptiikkaa ja otan herkullisia ruokakuvia.
Olen tehnyt pidempiaikaista yhteistyötä (reseptiikkaa kuvien kera) esimerkiksi Lounasitu Oy:n, Whirlpoolin ja L'uomu Nokan kanssa. Kunnallislehteen tein yli viiden vuoden ajan kerran kuukaudessa ilmestyvää omaa "Kaisan köökki" -ruokapalstaa. Lisäksi reseptejäni ja vinkkejäni on julkaistu lukuisissa lehdissä ja muissa julkaisuissa.
Ota yhteyttä kaisa.sillanpaa(@)kolumbus.fi