Käytän
paellassa arkena sahramin tilalla edullisempaa kurkumaa. Kurkuma
antaa ruoalle kaunista keltaista väriä. Makunsa ja värinsä lisäksi kurkumalla on todettu
olevan myös monia terveysvaikutuksia.
BROILERIPAELLA
noin
500 g broilerin rintafileitä
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
iso paprika
2
rkl jalapenoja silputtuna
noin
7 dl kanalientä
4
dl pitkäjyväistä riisiä
2
tl kurkumaa
500
g tomaattimurskaa
200
g herneitä
200
g maissia
mustapippuria
myllystä
suolaa
maun mukaan
300
g katkarapuja
Suikaloit broilerifileet. Silppua
sipuli, hienonna valkosipulinkynnet ja jalapenot. Suikaloit paprika.
Ruskista broilerit pannulla, lisää sipulisilppu ja
valkosipulinkynnet. Kuullota vielä paprikasuikaleet ja lisää
jalapenot. Laita isoon kattilaan kanaliemi ja riisi, keitä riisi
lähes kypsäksi. Mausta riisi kurkumalla ja lisää tomaattimurska.
Lisää kattilaan paistetut broilerit, sipulit ja paprikat. Lisää
mukaan vielä herneet ja maissi. Lisää vähän nestettä
tarvittaessa. Keitä hetki hiljalleen kunnes riisi on kypsää.
Mausta mustapippurilla ja lisää suolaa maun mukaan. Lisää lopuksi
katkaravut ja kuumenna, mutta älä keitä etteivät katkaravut muutu
sitkeiksi.
Barcelonalainen kaverini kertoi minulle kuinka Sevillasta kotoisin oleva nainen oli suorastaan suuttunut hänelle koska oli laittanut paellaan broileria... ei kuulemma missään tapauksessa saa laittaa broileria paellaan :) Itse olin kylläkin sitä mieltä että tämä paella Barcelonialaisittain oli kylläkin erinomainen äyriäisillä ja broilerilla.
VastaaPoistaNiin eipä taida olla tämä minun broileripaellani ihan aitoa paellaa, mutta tämä on paellaa Tuulikummun tapaan.
Poista