sunnuntai 25. marraskuuta 2012

GOURMET PIZZAA LEIVINUUNISTAKäsi ylös, jos omistat leivinuunin. Käsi ylös, jos olet tehnyt pizzaa leivinuunissa. Käsi ylös, jos olet tehnyt leivinuunissa pizzaa italialaiseen tyyliin eli puut palavat samanaikaisesti pizzaa paistaessa. Täällä käsi nousi kolme kertaa.


Nyt kun pihapizzauunimme on laitettu talvehtimaan, heräsi idea kokeilla miten meidän sisäleivinuuni pärjäisi pizzanpaistossa. Yllättävän hyvin toimi tuo uunivanhuksemme tässäkin puuhassa. Yhtään savua ei tullut keittiöön operaation aikana. Keittiössä tosin tuli melko lämmin, kun ulkolämpötila on vielä reilusti plussan puolella. Paistoimme perinteistä Margarita-pizzaa sekä suomalaiskansallista ruistaikinapohjaista silakkapizzaa leivinuunin kunniaksi.

Perus-italialaisen pizzan ohjeita löytyy meidän ulkopizzauunin jutusta TÄÄLTÄ.


SILAKKAPIZZA
Ruispizzapohja:
10 g tuorehiivaa
1,25 dl vettä
1 tl suolaa
2 rkl rypsiöljyä
1,5 dl ruisjauhoja
2,5 dl vehnäjauhoja

tomaattikastiketta
emmentaljuustoa raasteena
silakoita paistettuna
punasipulia ohuina renkaina


Vinkkejä pizzanpaistamiseen leivinuunissa:

Polta ensin reilusti puita uunissa tavalliseen tapaan uunin keskiosassa. Siirrä palavat puut uunin takaosaan, niin että eteen jää hyvä paistotila pizzalle. Pyörittele pizzaa paistamisen aikana. Pizza valmistuu noin 2 minuutissa. Ennen seuraavan pizzan paistamista siirrä puut hetkeksi keskelle ja laita luukku kiinni, että pohja lämpenee uudelleen.

6 kommenttia:

 1. Käsi nousi vain kahdesti, eli kokeiltava on.

  Pyöritteleminen kesken opaiston kuulostaa lievästi sanottuna haasteelliselta....

  VastaaPoista
 2. Kannattaa kokeilla. Pizzan pyörittely sujuu, kun vähän harjoittelee. Ohuesta pellistä tehty pizzalapio toimii parhaiten.

  VastaaPoista
 3. Heippa, mainio löytö tämä sun blogi! Olen leivinuunissa paistanut pizzaa aiemmin ja parasta mitä ikinä. Tää italialainen tapa on mulle uusi. Tänään aion kokeilla. :) Askartelin ja rakentelin ohuemman leipälapion, että saan pyöriteltyä pizzoja paremmin. Jännittävää ja kiitos. :)

  VastaaPoista
 4. Hei. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan. ;) No tuota. Mun pizza ei onnistunut lainkaan. Siitä tuli toki erittäin maistuva, mutta uunissa rutattu möykky. Haha. Ahnehdin ja laitoin liikaa täytteitä niin ohuelle pohjalle. Mutta kuten sanoin: Oli hyvänmakuista. Sittemmin olen muuttanut pois leivinuunin viereltäeikä tullut toistekokeiltua. Ehkäpä joskus taas! Tää muuten tulee näköjään nyt eri nikillä,mutta olen toi yllä oleva Minna. :)

  VastaaPoista
 5. Noniin, hiilet vedin pois lämpötila näyttää 400,taikina kohoaa. Eilen tuli maistettua pizzerian pizzaa, kyllä täytyy todeta et kotona parempi tulee, koska pitsahan syödään sormin ei haarukalla ja veitsellä.

  VastaaPoista