Nyt
valmistui ihan yliveto mustikkakakku. Tätä kakkua tehdessä ei
tarvitse osata oikeastaan mitään, niin helposti se valmistuu.
Syödessä kakun helppoutta ei huomaa, sillä maku on kohdillaan.
MUSTIKKAKAKKU
100
g pehmeää voita tai margariinia
2
dl siirappia
2 kananmunaa
2
tl vaniljauutetta tai vaniljasokeria
200
g kermaviiliä
3,5
dl vehnäjauhoja
2
tl leivinjauhetta
3
dl mustikoita
Vatkaa
rasva ja siirappi, lisää munat yksitellen ja vatkaa voimakkaasti.
Lisää vaniljauute ja kermaviili. Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja
lisää ne taikinaan. Voitele ja jauhota vuoka (esimerkiksi 18 x 28
cm irtopohjavuoka). Kaada puolet taikinasta vuokaan ja ripottele noin 2 dl
mustikoita taikinan päälle. Lisää vielä loput taikinasta ja
loput mustikoista vuokaan. Paista kakkua 175 asteessa noin 45
minuuttia. Jäähdytä kakku ja koristele jos haluat tai syö
sellaisenaan.
Tämä on niin kaunista kuvassa, että on pakko huomenna kokeilla!
VastaaPoistaLöysin juuri ruokablogisi, ja nautin silmilläni lukemattomia aterioita. Kiitos tarkoista ja hyvin valaistuista kuvista:)
Kiitos ja tervetuloa blogin seuraajaksi.
Poista