Nämä
sämpylät ovat ihanan pehmeitä ja pähkinät tuovat kivaa
suutuntumaa. Pähkinöitä ja öljyä vaihtelemalla saa erilaisia
variaatioita. Itse käytin tällä kertaa pähkinäsekoitusta jossa
oli cashew-, hassel- ja maapähkinöitä. Öljynä käytin punaista
palmuöljyä joka antoi sämpylöille keltaisen värisävyn.
PÄHKINÄSÄMPYLÄT
1
dl pähkinäsekoitusta (esimerkiksi cashew-, hassel- ja
maapähkinöitä)
0,5
dl öljyä (esimerkiksi punaista palmuöljyä)
25
g hiivaa
3
dl vettä kädenlämpöisenä
0,5
tl suolaa
1
dl ruisjauhoja
noin
6 dl vehnäjauhoja
Voiteluun:
kananmunaa
Hienonna
pähkinät karkeaksi rouheeksi. Laita pähkinärouhe kulhoon ja kaada
öljy niiden päälle, jätä noin 15 minuutiksi vetäytymään.
Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen. Kaada liuennut hiivaseos
samaan kulhoon pähkinöiden kanssa. Lisää suola, ruisjauhot ja
vähitellen vehnäjauhot mukaan. Alusta kiinteäksi taikinaksi ja
laita peitettynä kohoamaan noin 45 minuutiksi. Leivo noin 12 pientä
sämpylää ja jätä ne liinan alle kohoamaan jälleen 45
minuutiksi. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Voitele sämpylät munalla
ja paista uunissa noin 10 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti