Suolalihan
valmistukseen on varattava yli viikko aikaa, suolalihasalaatti sen
sijaan valmistuu hetkessä.
Kotitilafi:n
Lihaa parhaimmillaan -reseptikilpailun neljännen osakilpailun teemana on Juhlakauden uudet maut. Tämä upean makuinen salaatti
itsetehdystä suolalihasta sopii hienosti erilaisiin
juhlatilaisuuksiin, kuten itsenäisyyspäivän aterialle tai
pikkujouluihin.
SUOLALIHA
noin
1 kg naudanulkopaistia
Suolaliemi:
1
litra vettä
300
g merisuolaa
100
g muscovadosokeria
30
katajanmarjaa murskattuna
20
kokonaista mustapippuria
0,5
tl muskottipähkinää
pari
timjamin oksaa
Uunivuokaan:
1
porkkana
1
pieni sipuli
noin
5 dl siideriä
Mittaa
suolaliemen ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Sekoita kunnes suola ja sokeri liukenevat. Jäähdytä
liemi. Laita liha astiaan ja kaada liemi päälle. Laita lihan päälle
paino niin että liemi peittää lihan kokonaan. Peitä astia ja
laita jääkaappiin viikoksi marinoitumaan.
Kun
seitsemän päivää on kulunut kaada suolaliemi pois ja lisää
astiaan kylmää vettä niin paljon, että liha on kokonaan veden
peitossa. Vaihda vesi pari kertaa vuorokauden aikana, ylimääräinen
suola poistuu lihasta.
Vuorokauden
kuluttua liha on valmis paistettavaksi. Ota liha vedestä ja laita
paistoastiaan. Kaada lihan päälle siideriä (lihan tulee peittyä kokonaan) ja laita myös pilkottu
porkkana ja sipuli vuokaan. Paista miedolla lämmöllä eli noin 125
asteessa pari tuntia. Anna lihan jäähtyä siideriliemessä ja
leikkaa sitten lihasta ohuita viipaleita.
SUOLALIHASALAATTI
rapeaa
salaattia
rucolaa
suolalihaa
ohuina siivuina
marinoituja
artisokansydämiä
persimon
hedelmiä (sharon)
Kastike:
1
tl dijonsinappia
2
rkl valkoviinietikkaa
5
rkl oliiviöljyä
Kokoa
salaatti näyttävästi tarjoiluvadille. Sekoita kastike ja
pirskottele salaatin päälle juuri ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti