Tapahtumassa jaettiin tuhat maksutonta
lounasta. Tarjolla oli Raision ammattiopiston kokkiopiskelijoiden
valmistamaa maukasta kasviskeittoa. Keitto oli valmistettu Satotukun
toimittamista ylijäämäkasviksista. Keitossa
oli muun muassa tomaattia, sipulia, retikkaa, lanttua, porkkanaa ja
paprikaa.
Annan tällä viikolla blogissani joka päivä helpon reseptin hävikin pienentämiseen. Tämän päivän
reseptissä ruoanlaitosta yli jääneet valkuaiset
vatkaantuvat kuohkeaksi marenkiherkuksi.
NEKTARIINIUNELMA
noin 700 g
tuoreita nektariineja (tai persikoita tai aprikooseja)
tuoretta minttua
1 dl
omenasiideriä
3 munanvalkuaista
2 dl sokeria
Lämmitä
uuni 200 asteeseen. Halkaise hedelmät, poista siemenet ja viipaloi.
Laita uunivuokaan hedelmät,
mintunlehtiä ja siideriä. Laita vuoka uuniin 10 minuutiksi.
Vaahdota valkuaiset ja lisää sokeri vähitellen, vatkaa jämäkäksi
vaahdoksi. Levitä valkuaisvaahto hedelmien päälle ja laita vuoka
uudelleen uuniin noin 10 minuutiksi eli kunnes pinta on saanut kaunista väriä.
Tarjoa heti lämpimänä.
Hyvin ajankohtainen keittokirjani Tähteistä tähdiksi on nyt myynnissä. Kirjassa annan runsaasti reseptejä
ruokahävikkiä vastaan. Kirjassa on sivuja 256 ja reseptejä noin
160. Olen pyrkinyt käyttämään erilaisia tähdeaineksia mahdollisimman monipuolisesti ja luovasti. Kaikki reseptit ovat
toteutettavissa myös uusista aineksista. Tähteistä tähdiksi -kirjaa myyvät kirjakaupat, Prismat ja verkkokaupat.
PS.
Kirjan kuvauksissa ei syntynyt hävikkiä, vaan kaikki ruoat syötiin
ja kirjan kuvauksiin kului aikaa noin puoli vuotta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti