Vaikka
hävikkiviikko loppuu tänään, niin ruokahävikin minimoimista ei
tietenkään kannata lopettaa, vaan jatkaa ja ottaa osaksi
jokapäiväistä toimintaa.
Hanna-tädin kakkuihin voi käyttää jääkaappiin unohtuneen avatun kermapurkin loput.
HANNA-TÄDIN
KAKUT
1 dl sokeria
2,5 dl
vehnäjauhoja
1,5 dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta
¾ dl hapanta
kermaa
1 dl sulatettua
voita
Sekoita kaikki
aineet keskenään. Leivo taikinasta tanko, leikkaa paloiksi ja
pyörittele palloiksi. Paista vaaleanruskeiksi 200 asteessa.
Taikinasta tulee noin 40 pikkuleipää.
Olisi tietysti
ihanteellista ostaa juuri se määrä ruokaa minkä käyttää
yhdellä kerralla ja laittaa juuri sen verran ruokaa kuin syö heti.
Vanhenevaa ruokaa ja avattuja pakkauksia jää silti kaappeihin.
Tähteistä tähdiksi -kirjassani olen pyrkinyt käyttämään useita sellaisia
ruokatarvikkeita joita koteihin yleensä jää ja yrittänyt löytää
niille mahdollisimman monipuolisia käyttötapoja. Kokeile kirjan
reseptejä sellaisenaan tai varioi niitä rohkeasti. Toivon, että
kirjani antaa inspiraatioita ja oivalluksia kaikille kotikokeille.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti