sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Bonusvinkki


Vaikka hävikkiviikko loppuu tänään, niin ruokahävikin minimoimista ei tietenkään kannata lopettaa, vaan jatkaa ja ottaa osaksi jokapäiväistä toimintaa.


Hanna-tädin kakkuihin voi käyttää jääkaappiin unohtuneen avatun kermapurkin loput.

HANNA-TÄDIN KAKUT
1 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
¾ dl hapanta kermaa
1 dl sulatettua voita

Sekoita kaikki aineet keskenään. Leivo taikinasta tanko, leikkaa paloiksi ja pyörittele palloiksi. Paista vaaleanruskeiksi 200 asteessa. Taikinasta tulee noin 40 pikkuleipää.



Olisi tietysti ihanteellista ostaa juuri se määrä ruokaa minkä käyttää yhdellä kerralla ja laittaa juuri sen verran ruokaa kuin syö heti. Vanhenevaa ruokaa ja avattuja pakkauksia jää silti kaappeihin. Tähteistä tähdiksi -kirjassani olen pyrkinyt käyttämään useita sellaisia ruokatarvikkeita joita koteihin yleensä jää ja yrittänyt löytää niille mahdollisimman monipuolisia käyttötapoja. Kokeile kirjan reseptejä sellaisenaan tai varioi niitä rohkeasti. Toivon, että kirjani antaa inspiraatioita ja oivalluksia kaikille kotikokeille.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti