lauantai 12. syyskuuta 2015

Hävikkiviikkovinkki nro 6


Iltojen pimetessä on aika kaivaa fonduepata esiin. Jos jääkaappiin on jäänyt juuston jämiä ja kanttipaloja ne voi käyttää fonduen teossa, siellä ne sulavat muiden juustojen joukossa. Sulaan juustoon kastettava leipä saa olla vähän kuivahtanutta ja rapeaa eilistä leipää. Täydellinen jämäruoka siis.


JUUSTOFONDUE
1 valkosipulinkynsi halkaistuna
350 g emmentaljuustoa raastettuna (tai muita kypsytettyjä juustoja)
100 g sinihomejuustoa muruina
3 dl valkoviiniä
1 rkl sitruunamehua
1 rkl maissitärkkelystä
mustapippuria myllystä
muskottipähkinää

Hiero fonduepata halkaistulla valkosipulilla. Mittaa pataan viini, sitruunamehu ja maissitärkkelys. Kuumenna sekoittaen. Lisää juustot pienissä erissä koko ajan sekoittaen, kunnes juusto on kokonaan sulanut. Mausta. Siirrä fonduepata pöytään ja dippailu voi alkaa.




Ajankohtaisen keittokirjani on juuri tullut kauppoihin. Kirjan nimi on Tähteistä tähdiksi ja se antaa runsaasti reseptejä ruokahävikkiä vastaan. Kirjassa on sivuja 256 ja reseptejä noin 160. Erilaisia tähdeaineksia on pyritty käyttämään mahdollisimman monipuolisesti. Kirja kannusta tähteiden luovaan käyttöön. Kaikki reseptit ovat toteutettavissa myös uusista aineksista.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti