perjantai 15. toukokuuta 2015

SALAINEN MAJONEESIRESEPTI



Tein helatorstaina todella onnistunutta paprikamajoneesia. Majoneesista tuli melkein liian hyvää. Käytin majoneesin maustamiseen paahdettua paprikaa, savustettua paprikajauhetta ja chilikastiketta. Tässä resepti, vaikka sen pitäisi olla salainen, niin hyvää se on.


TUULIKUMMUN ”SALAINEN” PAPRIKAMAJONEESI
1 punainen paprika
3 kananmunan keltuaista
1 rkl punaviinietikkaa
2 tl sriracha-kastiketta
2 tl savustettua paprikajauhetta
3,5 dl rypsiöljyä
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan

Paloittele paprika neljään osaan. Paahda paprikapaloja uunissa 225-asteessa noin 25 minuuttia eli kunnes paprikan kuori alkaa tummumaan. Jäähdytä paprika ja poista kuori vetäisemällä. Soseuta paprika, lisää keltuaiset, etikka, sriracha ja paprikajauhe. Vatkaa voimakkaasti. Lisää öljy nauhana mukaan ja jatka vatkaamista. Kun majoneesi on paksua tarkasta maku ja lisää vielä mausteita tarpeen mukaan.


2 kommenttia:

  1. Onneksi tarveaineet löytyvät mökkivarastostamme. Täytyy tänä iltana yllättää vieraat omatekemällä majoneesilla. Kiitti kovasti huhtikuisesta piirakkaohjekimarasta. Pikkuisien kinkkupiirakoiden pohjaohje on tosi loistava, ihanan vähärasvainen. Olen tehnyt liotetuista suolasienistä (syksyn ahneutta) tuolla piirakkaohjeella, pikkuisen muita lisäkkeitä vaihdellen, piirakkaa. Hämmästyttävän nopeasti piirakka kuluu kriittisen miehenikin toimesta.

    VastaaPoista
  2. Paprikat meni juuri uuniin. Uudet perunat, silli, keitetty kanamuna, salaatti ja tämä "salainen" majoneesi toimii yhdessä takuuvarmasti =)

    VastaaPoista