tiistai 22. huhtikuuta 2014

MUFFINSSEJA MONEEN MAKUUN (9 reseptiä)


Muffinssit ovat helppoja ja nopeita leivonnaisia. Muffinssit voivat olla suolaisia tai makeita. Tässä peräti 9 erilaista muffinssireseptiä.


MAISSI-FETAMUFFINSSIT
50 g voita
0,5 dl rypsiöljyä
5 dl keltaisia maissijauhoja
3 dl vehnäjauhoja
1,5 rkl leivinjauhetta
2 rkl sokeria
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
savustettua chiliä oman maun mukaan
2 kananmunaa
3,5 dl maitoa
100 g fetaa murennettuna
200 g maissia
0,5 dl persiljaa hienonnettuna

Sulata voi öljyn kanssa kattilassa, nosta sivuun jäähtymään. Laita maissijauhot ja vehnäjauhot kulhoon, sekoita joukkoon leivinjauhe, sokeri, suola, pippuri sekä chili. Sekoita toisessa kulhossa kevyesti vatkatut munat, maito, feta, maissit, persilja sekä rasvaseos. Yhdistä kaikki ainekset keskenään ja sekoita, mutta jätä taikina kokkareiseksi. Täytä voidellut muffinssivuoat hieman vajaiksi. Paista noin 20 minuuttia 180 asteessa. Annoksesta tulee noin 18 kpl.



BANAANI-TAATELIMUFFINSSIT
4 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
1 ½ dl sokeria
2 kananmunaa
50 g voita sulatettuna
2 rkl maitoa
60 g smetanaa
1 banaani
100 g taateleita paloiteltuna

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja sokeri keskenään. Sekoita toisessa astiassa munat, voi, smetana ja maito. Yhdistä taikinan ainekset. Survo banaani haarukalla, mutta jätä vähän ”sattumia”. Lisää taikinaan vielä banaanisose ja taatelit. Taikina saa jäädä vähän kokkareiseksi. Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista noin 20 minuuttia. Taikinasta tulee noin 10 isoa muffinssia.



PEKONI-JUUSTOMUFFINSSIT
2 kananmunaa
½ dl öljyä
2 ½ dl maitoa
4 ½ dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
½ tl suolaa
1 tl sinappijauhetta
¼ tl mustapippuria
1 rkl leivinjauhetta
100 g pekonia rapeaksi paistettuna
120 g (cheddar)juustoa muruina

Vatkaa munat, öljy ja maito kulhossa. Sekoita jauhot, sokeri, suola, sinappijauhe, mustapippuri sekä leivinjauhe. Lisää jauhoseos munaseokseen ja sekoita puukauhalla. Lisää vielä pekonit ja juusto. Annostele taikina vuokiin. Ohjeella tulee noin 12 muffinssia. Paista 180 asteessa noin 20 minuuttia.



OMENAMUFFINSSIT
Taikina:
150 g voita tai margariinia
1 ½ dl ruokokidesokeria
2 kananmunaa
2 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl mantelijauhetta
½ tl kanelijauhetta
½ kardemummajauhetta
½ inkiväärijauhetta
1 ½ tl leivinjauhetta
2 dl omenaraastetta
Kuorrute:
50 g voita sulatettuna
4 dl tomusokeria
2 rkl appelsiinimehua
Pinnalle:
paahdettuja mantelilastuja

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri, lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita jauhot ja jauheet, lisää ne taikinaan sekä viimeisenä omenaraaste. Jaa taikina muffinssipellin koloihin ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Taikinasta tulee noin 12 muffinssia. Anna jäähtyä. Tee kuorrute lisäämällä tomusokeri ja appelsiinimehu sulatettuun voihin. Levitä kuorrute leivonnaisten päälle ja paina muutama mantelilastu pinnalle.




TOMAATTIMUFFINSSIT
4 kananmunaa
1 dl öljyä
3 dl tomaattimurskaa
4 ½ dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
¼ tl mustapippuria
½ tl suolaa
50 g oliiveja
tuoretta basilikaa
Pinnalle:
pinjansiemeniä

Vatkaa munat, öljy ja tomaattimurska kulhossa. Sekoita jauhot, leivinjauhe, suola ja pippuri. Lisää jauhoseos munaseokseen ja kääntele sekaisin puukauhalla. Lisää oliivit ja basilikasilppua. Annostele taikina vuokiin. Annoksesta tulee noin 12 muffinssia. Ripottele muffinssien päälle muutamia pinjansiemeniä. Paista 180 asteessa noin 25 minuuttia.



KIRSIKKAMUFFINSSIT
3 dl vehnäjauhoja
2 dl tummaa muscovado ruokosokeria
2 tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaojauhetta
2 kananmunaa
1/2 dl rypsiöljyä
1 dl maitoa
2 rkl säilykekirsikoiden lientä
noin 1 dl kirsikkahilloa
Kuorrute: 
tomusokeria, vettä
Koristeeksi: 

tuoreita tai säilykekirsikoita

Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe, kaakaojauhe ja muscovadosokeri. Sekoita toisessa astiassa munat, rypsiöljy, maito ja säilykekirsikoiden liemi. Lisää jauhoseos kosteisiin aineksiin ja sekoita taikinaksi. Älä vatkaa. Jaa taikina vuokiin. Lusikoi jokaiseen muffinssiin nokare kirsikkahilloa. Paina hillosilmä lusikalla taikinan sisälle. Paista 200 asteessa 15–20 minuuttia. Sekoita tomusokerista ja tilkasta vettä kuorrute, levitä sitä muffinssien pinnalle ja koristele kirsikoilla. Taikinasta tulee noin 12 muffinssia.




KARPALOMUFFINSSIT
2 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
100 g voita tai margariinia sulatettuna
3 rkl kaakaojauhetta
2 rkl karpalojauhetta
1 ½ dl maustamatonta jogurttia
4 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
50 g kuivattuja karpaloita

Vatkaa munat ja sokeri. Sekoita sulatettuun voihin kaakaojauhe ja karpalojauhe. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää rasvaseos, jauhoseos sekä jogurtti munaseokseen, kääntele sekaisin puukauhalla. Lisää vielä kuivatut karpalot. Annostele taikina vuokiin. Annoksesta tulee noin 12 muffinssia. Paista 180 asteessa noin 20 minuuttia.



KOOKOS-MUSTIKKAMUFFINSSIT
2 kananmunaa
½ dl öljyä
50 g voita tai margariinia sulatettuna
1 ¾ dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl sokeria
1 rkl leivinjauhetta
2 dl kookoshiutaleita
1 banaani haarukalla muusattuna
50 g kuivattuja mustikoita

Vatkaa munat, öljy, voisula ja maito. Sekoita jauhot, sokeri ja leivinjauhe. Yhdistä ainekset, lisää vielä kookoshiutaleet, banaani ja mustikat. Annostele taikina vuokiin. Taikinasta tulee noin 12 muffinssia. Ripottele pinnalle vähän kookoshiutaleita. Paista 180 asteessa noin 15 minuuttia.



SUKLAAMUFFINSSIT
300 g vehnäjauhoja
200 g sokeria
1 rkl leivinjauhetta
30 g kaakaojauhetta (makeuttamatonta)
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
120 g voita sulatettuna
0,5 dl öljyä
2 dl maitoa
100 g suklaata pieneksi paloiteltuna

Sekoita jauhot, sokeri, leivinjauhe, kaakaojauhe ja vaniljasokeri keskenään. Vatkaa toisessa kulhossa kananmunat, voi, öljy sekä maito sekaisin. Lisää munamaitoseos jauhoseokseen ja sekoita, lisää vielä suklaapalat. Jaa taikina voidellun muffinssipellin koloihin. Paista noin 20 minuuttia 180 asteessa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti