keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

HERKKUJA PÄÄSIÄISPÖYTÄÄN


Pääsiäisenä saa nautiskella myös makeilla herkuilla. Pääsiäispöytään kuuluvia herkkusuiden suosikkeja ovat ainakin uunissa paistettu juustokakku sekä helppotekoinen sitruunakakku. Eikä sovi unohtaa mämmiä, sen voi tarjoilla vaikka näin.


MÄMMIKERROSHERKKU
mämmiä
kermavaahtoa ja vaniljasokeria
Aprikoosikerros:
2 prk (noin 500 g) säilykeaprikooseja
3 liivatelehteä
3 rkl omenamehua
Koristeluun:
strösseleitä tai makeisia

Pehmitä 3 liivatelehteä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Valuta ja soseuta aprikoosit. Kuumenna omenamehu. Purista vesi liivatelehdistä, laita ne kuumaan mehuun ja sekoita hyvin. Lisää liivateseos aprikoosisoseeseen. Laita jälkiruoka-astioiden pohjalle aprikoosisosetta ja siirrä jääkaappiin jähmettymään pariksi tunniksi. Lisää aprikoosikerroksen päälle mämmiä ja kermavaahtoa. Koristele haluamallasi tavalla.



UUNISSA PAISTETTU JUUSTOKAKKU
Taikinapohja:
100 g voita tai margariinia
½ dl sokeria
1 munankeltuainen
3 ¼ vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
2 rkl kylmää vettä
Täyte:
500 g maitorahkaa
1 dl ranskankermaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
yhden sitruunan kuori raastettuna
1 kananmuna
2 munankeltuaista
3 munanvalkuaista vaahtona

Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuainen ja jauhot joihin leivinjauhe on sekoitettu. Lisää tilkka vettä, vaivaa nopeasti kiinteä taikina ja laita jääkaappiin odottamaan. Sekoita täytteen ainekset, nostele viimeisenä valkuaisvaahto joukkoon. Kaaviloi taikina levyksi, painele vuoan pohjalle ja reunoille. Kaada täyte taikinan sisään. Kypsennä 175 asteessa noin tunti. Tarjoa hillon tai marjojen kanssa.



SITRUUNAKAKKU
3 kananmunaa
2,5 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 dl rypsiöljyä
yhden sitruunan kuori raastettuna
1 dl sitruunamehua

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan vuorotellen öljyn kanssa. Lisää lopuksi sitruunankuori ja sitruunamehu. Kaada taikina jauhotettuun rengasvuokaan ja paista 175 asteessa noin 45 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti