Pääsiäisenä saa nautiskella myös
makeilla herkuilla. Pääsiäispöytään kuuluvia herkkusuiden
suosikkeja ovat ainakin uunissa paistettu juustokakku sekä
helppotekoinen sitruunakakku. Eikä sovi unohtaa mämmiä, sen voi
tarjoilla vaikka näin.
MÄMMIKERROSHERKKU
mämmiä
kermavaahtoa ja vaniljasokeria
Aprikoosikerros:
2 prk (noin 500 g) säilykeaprikooseja
3 liivatelehteä
3 rkl omenamehua
Koristeluun:
strösseleitä tai makeisia
Pehmitä 3 liivatelehteä kylmässä
vedessä 5 minuuttia. Valuta ja soseuta aprikoosit. Kuumenna
omenamehu. Purista vesi liivatelehdistä, laita ne kuumaan mehuun ja
sekoita hyvin. Lisää liivateseos aprikoosisoseeseen. Laita
jälkiruoka-astioiden pohjalle aprikoosisosetta ja siirrä
jääkaappiin jähmettymään pariksi tunniksi. Lisää
aprikoosikerroksen päälle mämmiä ja kermavaahtoa. Koristele
haluamallasi tavalla.
UUNISSA PAISTETTU JUUSTOKAKKU
Taikinapohja:
100 g voita tai margariinia
½ dl sokeria
1 munankeltuainen
3 ¼ vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
2 rkl kylmää vettä
Täyte:
500 g maitorahkaa
1 dl ranskankermaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
yhden sitruunan kuori raastettuna
1 kananmuna
2 munankeltuaista
3 munanvalkuaista vaahtona
Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää
keltuainen ja jauhot joihin leivinjauhe on sekoitettu. Lisää tilkka
vettä, vaivaa nopeasti kiinteä taikina ja laita jääkaappiin
odottamaan. Sekoita täytteen ainekset, nostele viimeisenä
valkuaisvaahto joukkoon. Kaaviloi taikina levyksi, painele vuoan
pohjalle ja reunoille. Kaada täyte taikinan sisään. Kypsennä 175
asteessa noin tunti. Tarjoa hillon tai marjojen kanssa.
SITRUUNAKAKKU
3 kananmunaa
2,5 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 dl rypsiöljyä
yhden sitruunan kuori raastettuna
1 dl sitruunamehua
Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita
kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan vuorotellen öljyn
kanssa. Lisää lopuksi sitruunankuori ja sitruunamehu. Kaada taikina
jauhotettuun rengasvuokaan ja paista 175 asteessa noin 45 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti