Halusin yhdistää jollain tavalla chorizon ja täyteläisen
punaviinin. Syntyi vappuun ja kesään sopiva chorizomunkki. Ja
täytyy sanoa, että on muuten mahtava pari. Maista vaikka itse.
CHORIZOMUNKIT
80 g voita tai margariinia
2,5 dl maitoa
mustapippuria myllystä
muskottipähkinää raastettuna
2 dl vehnäjauhoja
4 kananmunaa
2 tl leivinjauhetta
1 dl emmentaljuustoraastetta
muutama tuore basilikanlehti silputtuna
100 g chorizo-makkaraa pieninä
kuutioina
Lisäksi:
öljyä uppopaistamiseen
Laita kattilaan rasva ja maito sekä
pippuria ja muskottipähkinää. Anna kiehahtaa ja lisää jauhot
samalla hyvin sekoittaen kunnes seos on taikinamaista. Ota liedeltä
ja lisää yksi muna. Anna seoksen jäähtyä ja paista sillä välin
chorizo kevyesti pannulla. Laita chorizo hetkeksi talouspaperin
päälle valumaan. Sekoita taikinaan vielä kolme munaa sekä
leivinjauhe. Lisää taikinaan juustoraaste, basilika sekä chorizo. Kuumenna
öljy, muovaa kahden lusikan avulla pieniä munkkipyöryköitä ja
laita pari munkkia kerralla paistumaan. Paista kauniin
kullanruskeiksi. Nosta munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle.
Tarjoa lämpiminä tai jäähtyneinä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti