tiistai 29. huhtikuuta 2014

Punkku ja chorizomunkki yhteen sopii



Halusin yhdistää jollain tavalla chorizon ja täyteläisen punaviinin. Syntyi vappuun ja kesään sopiva chorizomunkki. Ja täytyy sanoa, että on muuten mahtava pari. Maista vaikka itse.


CHORIZOMUNKIT
80 g voita tai margariinia
2,5 dl maitoa
mustapippuria myllystä
muskottipähkinää raastettuna
2 dl vehnäjauhoja
4 kananmunaa
2 tl leivinjauhetta
1 dl emmentaljuustoraastetta
muutama tuore basilikanlehti silputtuna
100 g chorizo-makkaraa pieninä kuutioina
Lisäksi:
öljyä uppopaistamiseen

Laita kattilaan rasva ja maito sekä pippuria ja muskottipähkinää. Anna kiehahtaa ja lisää jauhot samalla hyvin sekoittaen kunnes seos on taikinamaista. Ota liedeltä ja lisää yksi muna. Anna seoksen jäähtyä ja paista sillä välin chorizo kevyesti pannulla. Laita chorizo hetkeksi talouspaperin päälle valumaan. Sekoita taikinaan vielä kolme munaa sekä leivinjauhe. Lisää taikinaan juustoraaste, basilika sekä chorizo. Kuumenna öljy, muovaa kahden lusikan avulla pieniä munkkipyöryköitä ja laita pari munkkia kerralla paistumaan. Paista kauniin kullanruskeiksi. Nosta munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle. Tarjoa lämpiminä tai jäähtyneinä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti