Ruokatieto ja Ruoka.fi haastoivat bloggaajat tekemään
Suomen parhainta kotiruokaa. Haasteen
ideana on löytää Suomen paras kotiruoka, joka on tehty suomalaisista
raaka-aineista taidokkaasti. Reseptissä tuli käyttää vähintään kolmea Hyvää Suomesta -merkittyä tuotetta. Oma ehdokkaani kilpailussa on seuraavanlainen:
PANEROIDUT JAUHELIHAPIHVIT,
SIPULIMARMELADI JA SINAPPIKASTIKE
Jauhelihapihvit:
200 g jauhelihaa
50 g herkkusieniä pieninä paloina
1 pieni sipuli silputtuna
200 g keitettyä perunaa tai
perunamuusia
½ dl persiljasilppua
1 kananmuna
1 tomaatti pieninä kuutioina
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
Paneroimiseen:
vehnäjauhoja
kananmunaa
korppujauhoja
Paistamiseen:
rypsiöljyä ja voita
Kuullota sipuli, ruskista sienet ja
muusaa perunat (voit käyttää myös tähteeksi jäänyttä
perunamuusia). Sekoita jauheliha, sienet, sipuli, perunat ja
persiljasilppu sekä kananmuna, sekoita hyvin. Mausta seos. Lisää
massaan vielä tomaattikuutiot. Muotoile pihveiksi. Laita kolmelle
eri lautaselle vehnäjauhoja, kevyesti vatkattua kananmunaa sekä
korppujauhoja. Kääntele pihvit vuorotellen vehnäjauhoissa,
vatkatussa munassa ja korppujauhoissa. Paista pihvit molemmin puolin
kypsäksi ja kauniin ruskeiksi öljyn ja voin seoksessa. Tarjoa
kasvisten, sipulimarmeladin ja sinappikastikkeen kanssa. Annoksesta
tulee 4 isoa pihviä.
Sipulimarmeladi:
rypsiöljyä
2 punasipulia ohuina renkaina
1 rkl hunajaa
3 rkl kasvislientä
Kuullota punasipulit pehmeäksi
pienessä määrässä öljyä, lisää hunaja, sekoita. Lisää
vähän kasvislientä ja keitä kokoon pari minuuttia.
Sinappikastike:
rypsiöljyä
1 sipuli hienonnettuna
2 rkl sinappia
2 dl lihalientä
2 dl kuohukermaa
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
Kuullota sipulisilppu tilkassa öljyä.
Lisää sinappi ja lihaliemi, keitä sakeaksi kastikkeeksi. Lisää
kerma ja keitä vielä kokoon. Mausta.
Resepteissä on käytetty seuraavia
Hyvää Suomesta -merkittyjä tuotteita:
jauheliha
kerma
hunaja
vehnäjauhot
kananmunat
rypsiöljy
voi
Myös sipulit, sienet, persilja,
tomaatti, perunat, sinappi ja korppujauhot ovat kotimaisia.
Valmistan joka päivä suomalaisista
kotiruokaa perheelleni, blogistani Tuulikummun keittiössä löytyy
paljon esimerkkejä aiheesta. On hienoa syödä yhdessä hyvää
kotimaista kotiruokaa. Olen asunut maalla lähes puolet elämästäni
ja täällä ruoan lähteillä kotimaisen ruoan merkitys on tullut
erittäin tärkeäksi.
Äänestä omaa suosikkiasi Suomen parhaaksi kotiruoaksi. Kaikkien äänestäjien kesken arvotaan yksi 100 euron ravintolalahjakortti voittajan valitsemaan Makujen Suomi -ravintolaan. Lisäksi äänestäjien kesken arvotaan 3 kpl Sami Tallbergin Villiä ja valoittavaa - suomalaisen nykykeittiön helmiä -kirjaa. Äänestysaikaa on 24.4.2014 saakka.
Äänestämään pääset TÄÄLTÄ.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti