tiistai 8. huhtikuuta 2014

PARASTA KOTIRUOKAA


​​Ruokatieto ja Ruoka.fi haastoivat bloggaajat tekemään Suomen parhainta kotiruokaa. Haasteen ideana on löytää  Suomen paras kotiruoka, joka on tehty suomalaisista raaka-aineista taidokkaasti. Reseptissä tuli käyttää vähintään kolmea Hyvää Suomesta -merkittyä tuotetta. Oma ehdokkaani kilpailussa on seuraavanlainen:


PANEROIDUT JAUHELIHAPIHVIT, SIPULIMARMELADI JA SINAPPIKASTIKE
Jauhelihapihvit:
200 g jauhelihaa
50 g herkkusieniä pieninä paloina
1 pieni sipuli silputtuna
200 g keitettyä perunaa tai perunamuusia
½ dl persiljasilppua
1 kananmuna
1 tomaatti pieninä kuutioina
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
Paneroimiseen:
vehnäjauhoja
kananmunaa
korppujauhoja
Paistamiseen:
rypsiöljyä ja voita

Kuullota sipuli, ruskista sienet ja muusaa perunat (voit käyttää myös tähteeksi jäänyttä perunamuusia). Sekoita jauheliha, sienet, sipuli, perunat ja persiljasilppu sekä kananmuna, sekoita hyvin. Mausta seos. Lisää massaan vielä tomaattikuutiot. Muotoile pihveiksi. Laita kolmelle eri lautaselle vehnäjauhoja, kevyesti vatkattua kananmunaa sekä korppujauhoja. Kääntele pihvit vuorotellen vehnäjauhoissa, vatkatussa munassa ja korppujauhoissa. Paista pihvit molemmin puolin kypsäksi ja kauniin ruskeiksi öljyn ja voin seoksessa. Tarjoa kasvisten, sipulimarmeladin ja sinappikastikkeen kanssa. Annoksesta tulee 4 isoa pihviä.

Sipulimarmeladi:
rypsiöljyä
2 punasipulia ohuina renkaina
1 rkl hunajaa
3 rkl kasvislientä

Kuullota punasipulit pehmeäksi pienessä määrässä öljyä, lisää hunaja, sekoita. Lisää vähän kasvislientä ja keitä kokoon pari minuuttia.

Sinappikastike:
rypsiöljyä
1 sipuli hienonnettuna
2 rkl sinappia
2 dl lihalientä
2 dl kuohukermaa
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan

Kuullota sipulisilppu tilkassa öljyä. Lisää sinappi ja lihaliemi, keitä sakeaksi kastikkeeksi. Lisää kerma ja keitä vielä kokoon. Mausta.


Resepteissä on käytetty seuraavia Hyvää Suomesta -merkittyjä tuotteita:
jauheliha
kerma
hunaja
vehnäjauhot
kananmunat
rypsiöljy
voi

Myös sipulit, sienet, persilja, tomaatti, perunat, sinappi ja korppujauhot ovat kotimaisia.


Valmistan joka päivä suomalaisista kotiruokaa perheelleni, blogistani Tuulikummun keittiössä löytyy paljon esimerkkejä aiheesta. On hienoa syödä yhdessä hyvää kotimaista kotiruokaa. Olen asunut maalla lähes puolet elämästäni ja täällä ruoan lähteillä kotimaisen ruoan merkitys on tullut erittäin tärkeäksi.
Äänestä omaa suosikkiasi Suomen parhaaksi kotiruoaksi. Kaikkien äänestäjien kesken arvotaan yksi 100 euron ravintolalahjakortti voittajan valitsemaan Makujen Suomi -ravintolaan. Lisäksi äänestäjien kesken arvotaan 3 kpl Sami Tallbergin Villiä ja valoittavaa - suomalaisen nykykeittiön helmiä -kirjaa. Äänestysaikaa on 24.4.2014 saakka.

Äänestämään pääset TÄÄLTÄ.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti