Ajattelin tehdä ensi viikonloppuna sushia pitkästä aikaa. Tänään jo vähän fiilistelin aiemmin
tekemieni makirullien kuvilla.
Riisin keittäminen ja maustaminen on
sushin teossa kaiken perusta. Makirullissa riisi ja täytteet
kääritään norileväarkkiin. Makirullien tekoon tarvitset pienen
bambumaton, niitä myydään tavallisissa ruokakaupoissa ja ne
löytyvät samasta hyllystä sushiriisin, norileväarkkien ja
wasabitahnan kanssa. Ensimmäiseksi kannattaa tehdä hyvin
yksinkertaisia kurkkumakirullia eli riisin lisäksi rullien sisään
tulee vähän wasabitahnaa ja pitkä suikale tuoretta kurkkua. Kun yhden täytteen rullat onnistuvat voikin rullata jo useita eri täytteitä marirullien sisälle. Käytä mielikuvitusta, lähes mitä vain voi käyttää makirullien täytteenä.
Sushiriisin valmistaminen:
500 g sushiriisiä
2 tl sokeria
noin 6 rkl riisiviinietikkaa
Kaada riisi isoon kulhoon ja vettä
päälle, sekoita hyvin ja kaada samea vesi pois. Huuhtele riisi niin
monta kertaa, että vesi ei muutu sekoittaessa enää sameaksi. Laita
valutettu riisi ja 8 dl vettä kattilaan, kun riisi alkaa kiehumaan
laita kansi päälle ja alenna lämpöä. Keitä riisiä hiljalleen
noin 15 minuuttia eli kunnes kaikki vesi on imeytynyt riisiin. Kumoa
riisi suureen kulhoon ja jäähdytä riisi huoneenlämmössä. Lisää
riisin joukkoon sokeria ja riisiviinietikkaa.
Makirullan kokoaminen:
Pilko kaikki täytteen ainekset
pitkittäin suikaleiksi. Laita norileväarkki bambumaton päälle
kiiltävä puoli alaspäin. Ota kostutetuin käsin riisiä ja laita
ohut kerros noin ¾ alueelle noriarkkia. Levitä vähän wasabia
keskelle riisiä ja laita tämän jälkeen jotain valitsemistasi
täytteistä wasabin päälle, käytä yhtä tai useampaa täytettä.
Kääri rullaksi itsestäsi poispäin, kostuta vähän noriarkin
riisitöntä reunaa ja kääri rulla loppuun kauniiksi tasaiseksi
rullaksi bambumattoa apuna käyttäen. Leikkaa terävällä veitsellä
paloiksi. Tarjoa soijakastikkeen kanssa.
Tässä muutamia makirullia inspiraation antajiksi.
Täytteenä tomaattia, avokadoa, kurkkua, tonnikalatahnaa.
Täytteenä mangoa, broileria, avokadoa, paprikaa.
Täytteenä avokadoa, katkarapuja, kurkkua.
Täytteenä kurkkua ja porkkanaa.
Taidokkaasti rullattuja makeja, nam. :) Minäkin rullailin viime viikolla näitä ja ajattelin jatkaa harjoittelua vielä tulevanakin viikonloppuna. Pitääpä kokeilla samalla tuota broilermakia.
VastaaPoistaKiitos kehuista. Hyviä ne ainakin olivat.
VastaaPoista