tiistai 1. huhtikuuta 2014

MAKIRULLIA RULLAAMAAN


Ajattelin tehdä ensi viikonloppuna sushia pitkästä aikaa. Tänään jo vähän fiilistelin aiemmin tekemieni makirullien kuvilla.

Riisin keittäminen ja maustaminen on sushin teossa kaiken perusta. Makirullissa riisi ja täytteet kääritään norileväarkkiin. Makirullien tekoon tarvitset pienen bambumaton, niitä myydään tavallisissa ruokakaupoissa ja ne löytyvät samasta hyllystä sushiriisin, norileväarkkien ja wasabitahnan kanssa. Ensimmäiseksi kannattaa tehdä hyvin yksinkertaisia kurkkumakirullia eli riisin lisäksi rullien sisään tulee vähän wasabitahnaa ja pitkä suikale tuoretta kurkkua. Kun yhden täytteen rullat onnistuvat voikin rullata jo useita eri täytteitä marirullien sisälle. Käytä mielikuvitusta, lähes mitä vain voi käyttää makirullien täytteenä.

Sushiriisin valmistaminen:
500 g sushiriisiä
2 tl sokeria
noin 6 rkl riisiviinietikkaa

Kaada riisi isoon kulhoon ja vettä päälle, sekoita hyvin ja kaada samea vesi pois. Huuhtele riisi niin monta kertaa, että vesi ei muutu sekoittaessa enää sameaksi. Laita valutettu riisi ja 8 dl vettä kattilaan, kun riisi alkaa kiehumaan laita kansi päälle ja alenna lämpöä. Keitä riisiä hiljalleen noin 15 minuuttia eli kunnes kaikki vesi on imeytynyt riisiin. Kumoa riisi suureen kulhoon ja jäähdytä riisi huoneenlämmössä. Lisää riisin joukkoon sokeria ja riisiviinietikkaa.


Makirullan kokoaminen:
Pilko kaikki täytteen ainekset pitkittäin suikaleiksi. Laita norileväarkki bambumaton päälle kiiltävä puoli alaspäin. Ota kostutetuin käsin riisiä ja laita ohut kerros noin ¾ alueelle noriarkkia. Levitä vähän wasabia keskelle riisiä ja laita tämän jälkeen jotain valitsemistasi täytteistä wasabin päälle, käytä yhtä tai useampaa täytettä. Kääri rullaksi itsestäsi poispäin, kostuta vähän noriarkin riisitöntä reunaa ja kääri rulla loppuun kauniiksi tasaiseksi rullaksi bambumattoa apuna käyttäen. Leikkaa terävällä veitsellä paloiksi. Tarjoa soijakastikkeen kanssa.


Tässä muutamia makirullia inspiraation antajiksi.


Täytteenä tomaattia, avokadoa, kurkkua, tonnikalatahnaa.Täytteenä mangoa, broileria, avokadoa, paprikaa.Täytteenä avokadoa, katkarapuja, kurkkua.Täytteenä kurkkua ja porkkanaa.

2 kommenttia:

  1. Taidokkaasti rullattuja makeja, nam. :) Minäkin rullailin viime viikolla näitä ja ajattelin jatkaa harjoittelua vielä tulevanakin viikonloppuna. Pitääpä kokeilla samalla tuota broilermakia.

    VastaaPoista