Kokeilin liköörien tekoa. Laiton
aineksia purkkeihin. Ravistelin purkkeja ja ihastelin liuosten
kauniita värejä joka päivä monen viikon ajan. Lopputuloksena sain
hyviä, mutta todella makeita jälkiruokaliköörejä.
TYRNILIKÖÖRI
5 dl puristettua laimentamatonta tyrnimehua
5 dl noin 30% maustamatonta viinaa
500 g sokeria
Mittaa kaikki ainekset pulloon ja
sekoita. Anna seoksen olla kolme viikkoa huoneen lämmössä ja
ravistele pulloa päivittäin. Siirrä pullo kylmään ja juoma on
valmista nautittavaksi.
Samalla ohjeella voi tehdä myös
muitakin marjaliköörejä.
SITRUUNALIKÖÖRI (LIMONCELLO)
kuuden luomu-sitruunan kuoret
1 litra noin 30% maustamatonta viinaa
5 dl sokeria
kanelitanko
pari kokonaista neilikkaa
ripaus raastettua muskottipähkinää
Leikkaa hyvin pestyistä sitruunoista
kuoren keltainen osa. Paloittele kuoret pieniksi paloiksi. Laita ne
purkkiin ja kaada viina päälle. Sulje kansi ja anna hautua kaksi
viikkoa. Sekoittele päivittäin. Sitruunan kuoret luovuttavat
värinsä ja alkoholi muuttuu keltaiseksi. Kahden viikon kuluttua
siivilöi kuoret pois ja lisää sokeri ja mausteet. Anna seoksen
hautua viikon ajan ja ravistele päivittäin. Tämän jälkeen juoma
on valmis, se siivilöidään ja pullotetaan. Tarjoa jääkylmänä.
Sillä aikaa kun juomat muhivat ja
odottelet niiden valmistumista voit katsella ratkiriemukasta menoa
Get A Life-lyhytelokuvastamme.
Get A Life-lyhytelokuva
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti