lauantai 29. syyskuuta 2012

ITSETEHTYJÄ LIKÖÖREJÄ


Kokeilin liköörien tekoa. Laiton aineksia purkkeihin. Ravistelin purkkeja ja ihastelin liuosten kauniita värejä joka päivä monen viikon ajan. Lopputuloksena sain hyviä, mutta todella makeita jälkiruokaliköörejä.



TYRNILIKÖÖRI
5 dl puristettua laimentamatonta tyrnimehua
5 dl noin 30% maustamatonta viinaa
500 g sokeria

Mittaa kaikki ainekset pulloon ja sekoita. Anna seoksen olla kolme viikkoa huoneen lämmössä ja ravistele pulloa päivittäin. Siirrä pullo kylmään ja juoma on valmista nautittavaksi.
Samalla ohjeella voi tehdä myös muitakin marjaliköörejä.



SITRUUNALIKÖÖRI (LIMONCELLO)
kuuden luomu-sitruunan kuoret
1 litra noin 30% maustamatonta viinaa
5 dl sokeria
kanelitanko
pari kokonaista neilikkaa
ripaus raastettua muskottipähkinää

Leikkaa hyvin pestyistä sitruunoista kuoren keltainen osa. Paloittele kuoret pieniksi paloiksi. Laita ne purkkiin ja kaada viina päälle. Sulje kansi ja anna hautua kaksi viikkoa. Sekoittele päivittäin. Sitruunan kuoret luovuttavat värinsä ja alkoholi muuttuu keltaiseksi. Kahden viikon kuluttua siivilöi kuoret pois ja lisää sokeri ja mausteet. Anna seoksen hautua viikon ajan ja ravistele päivittäin. Tämän jälkeen juoma on valmis, se siivilöidään ja pullotetaan. Tarjoa jääkylmänä.

Sillä aikaa kun juomat muhivat ja odottelet niiden valmistumista voit katsella ratkiriemukasta menoa Get A Life-lyhytelokuvastamme.



Get A Life-lyhytelokuva




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti