Grillissä voi savustaa kalaa, lihaa ja
kasviksia. Kuumasavustus on helppoa, tarvitaan vain kannella
suljettava savustuslaatikko jonka pohjalle laitetaan puunlastuja
(esimerkiksi leppä, koivu tai omenapuu), voit laittaa myös tuoreita
katajanhavuja, muutaman yrtinoksan (esimerkiksi salviaa tai
rosmariinia) sekä sokeria. Muscovadosokeri antaa hyvän säväyksen
ja kauniin tummanruskean pinnan kalalle. Savustettava tuote asetetaan
ritilän päälle. Lämpötila ei saa olla liian kuuma. Savustusaika
vaihtelee riippuen siitä kuinka vahvan savun maun haluaa ruokaan,
kasviksille riittää noin 20 minuuttia, iso kala savustuu noin 45
minuutissa.
Lohi kypsyy savustuslaatikossa
meheväksi ja aromikkaaksi.
Possun ulkofileen pinnat on ensin
paistettu pannulla, sitten savustettu kokonaisena savustuslaatikossa
30-45 minuuttia, sen jälkeen filee on leikattu pihveiksi ja
paistettu. Raikas hedelmäsalsa sopii hyvin savustetun possun kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti