Nämä
tomaattisilakat toimivat oikein mukavasti valkoviinin kanssa.
TOMAATTISILAKAT
500 g silakkafileitä
merisuolaa ja mustapippuria myllystä
Kastike:
3 dl tomaattimehua
4 rkl tomaattipyreetä
2 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl öljyä
suolaa maun mukaan
tuoretta tilliä silputtuna
Ripottele leikkuulaudalle suolaa ja pippuria. Laita silakkafileet
mausteiden päälle nahkapuoli ylöspäin. Mausta fileet vielä
nahkapuolelta suolalla sekä pippurilla ja kääri ne rullalle niin,
että lihapuoli jää päällepäin. Lado rullat voideltuun
uunivuokaan vieri viereen. Sekoita tomaattimehu, pyree, viinietikka
ja öljy keskenään. Mausta seos suolalla ja tillillä. Kaada
kastike silakoiden päälle niin, että rullat peittyvät. Kypsennä
silakoita 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia. Tarjoa
tomaattisilakat lämpiminä valkoviinin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti