sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

KANARUOKIA PÄÄSIÄISPÖYTÄÄN


Kanaa tarjotaan useasti pääsiäispöydässä. Tässä vinkiksi pari täytettyä kokonaista uunikanaa sekä yksi fileeresepti.


HUNAJAISET BROILERIFILEET
6 kpl broilerin rintafileitä
4 rkl juoksevaa hunajaa
4 rkl dijonsinappia (kokojyvä)
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Sekoita keskenään hunaja, sinappi, pippuri ja suola. Sivele seosta fileille. Paista fileitä uunissa noin 25 minuuttia. Testaa kypsyys fileen paksuimmasta kohdasta terävällä veitsellä, kun neste on kirkasta broileri on kypsää.




UUNIKANA PEKONI-APRIKOOSITÄYTTEELLÄ
1 kokonainen broileri
3 dl kanalientä
Täyte:
5 pekonin siivua silputtuna
100 g kuivattuja aprikooseja pieneksi paloiteltuna
50 g hasselpähkinöitä karkeana rouheena
tuoreita yrttejä
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan

Pyyhi broileri kuivaksi, mausta suolalla ja pippurilla. Valmista täyte, paista pekoni ja lisää loput täytteen ainekset, sekoita hyvin. Paista broileriin pannulla nopeasti kaunis pinta. Laita täyte vatsaonteloon, siirrä uunivuokaan ja kaada kuuma kanaliemi vuokaan. Paista uunissa 180 asteessa kunnes broileri on täysin kypsää.



UUNIKANA SITRUSTÄYTTEELLÄ
1 kokonainen broileri
1 sitruuna
1 appelsiini
3 valkosipulinkynttä halkaistuna
pala inkivääriä viipaleina
paprikajauhetta
2 dl maustamatonta jogurttia
1 tl kurkumaa
1 tl korianterinsiemeniä
timjamia
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan

Kuori sitruuna ja appelsiini, laita ne broilerin sisään. Tee viiltoja broilerin pintaan, laita viiltoihin valkosipulin ja inkiväärin paloja. Laita broileri uunipataan ja ripottele pinnalle paprikajauhetta. Sekoita jogurtti sekä mausteet keskenään. Levitä jogurttiseos broilerin päälle. Laita broileri kylmään uuniin ja säädä lämpötila 200 asteeseen. Kypsennä noin 1,5 tuntia eli kunnes broileri on oikein kypsää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti