Kanaa tarjotaan useasti pääsiäispöydässä.
Tässä vinkiksi pari täytettyä kokonaista uunikanaa sekä yksi fileeresepti.
HUNAJAISET BROILERIFILEET
6 kpl broilerin rintafileitä
4 rkl juoksevaa hunajaa
4 rkl dijonsinappia (kokojyvä)
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Sekoita keskenään hunaja, sinappi, pippuri ja suola. Sivele seosta fileille. Paista fileitä uunissa noin 25 minuuttia. Testaa kypsyys fileen paksuimmasta kohdasta terävällä veitsellä, kun neste on kirkasta broileri on kypsää.
UUNIKANA PEKONI-APRIKOOSITÄYTTEELLÄ
1 kokonainen broileri
3 dl kanalientä
Täyte:
5 pekonin siivua silputtuna
100 g kuivattuja aprikooseja pieneksi
paloiteltuna
50 g hasselpähkinöitä karkeana
rouheena
tuoreita yrttejä
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
Pyyhi broileri kuivaksi, mausta
suolalla ja pippurilla. Valmista täyte, paista pekoni ja lisää
loput täytteen ainekset, sekoita hyvin. Paista broileriin pannulla
nopeasti kaunis pinta. Laita täyte vatsaonteloon, siirrä
uunivuokaan ja kaada kuuma kanaliemi vuokaan. Paista uunissa 180 asteessa
kunnes broileri on täysin kypsää.
UUNIKANA SITRUSTÄYTTEELLÄ
1 kokonainen broileri
1 sitruuna
1 appelsiini
3 valkosipulinkynttä halkaistuna
pala inkivääriä viipaleina
paprikajauhetta
2 dl maustamatonta jogurttia
1 tl kurkumaa
1 tl korianterinsiemeniä
timjamia
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
Kuori sitruuna ja appelsiini, laita ne
broilerin sisään. Tee viiltoja broilerin pintaan, laita viiltoihin
valkosipulin ja inkiväärin paloja. Laita broileri uunipataan ja
ripottele pinnalle paprikajauhetta. Sekoita jogurtti sekä mausteet
keskenään. Levitä jogurttiseos broilerin päälle. Laita broileri
kylmään uuniin ja säädä lämpötila 200 asteeseen. Kypsennä
noin 1,5 tuntia eli kunnes broileri on oikein kypsää.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti