Viikonlopuksi parsarisottoa. Parsaa
kannattaa myös grillata. Molemmat parempia.
PARSARISOTTO
½ sipuli silputtuna
500 g parsaa
350 g risottoriisiä
50 g voita
½ dl oliiviöljyä
1 dl valkoviiniä
1 litra kana- tai kasvislientä
70 g parmesaaniraastetta
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
Poista parsoista puiseva kantaosa.
Leikkaa nuput erikseen, pilko varret. Kuullota sipuli voin ja öljyn
seoksessa. Lisää pilkotut parsanvarret ja freesaa pikaisesti. Lisää
riisi ja sekoita. Kaada viini ja anna kuohahtaa, lisää sen jälkeen
lientä kauhallinen kerrallaan. Kun edellinen neste on lähes
imeytynyt riisiin lisää uutta lientä. Sekoita jatkuvasti. Kun
risotto on lähes valmis kuumenna vähän öljyä pienessä
kattilassa ja paista parsannuppuja pari minuuttia. Lisää riisiin
nokare voita ja parmesaaniraaste. Mausta mustapippurilla ja
tarvittaessa suolalla. Koristele risotto parsanupuilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti