perjantai 25. huhtikuuta 2014

PARSAA!



Viikonlopuksi parsarisottoa. Parsaa kannattaa myös grillata. Molemmat parempia.


PARSARISOTTO
½ sipuli silputtuna
500 g parsaa
350 g risottoriisiä
50 g voita
½ dl oliiviöljyä
1 dl valkoviiniä
1 litra kana- tai kasvislientä
70 g parmesaaniraastetta
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan

Poista parsoista puiseva kantaosa. Leikkaa nuput erikseen, pilko varret. Kuullota sipuli voin ja öljyn seoksessa. Lisää pilkotut parsanvarret ja freesaa pikaisesti. Lisää riisi ja sekoita. Kaada viini ja anna kuohahtaa, lisää sen jälkeen lientä kauhallinen kerrallaan. Kun edellinen neste on lähes imeytynyt riisiin lisää uutta lientä. Sekoita jatkuvasti. Kun risotto on lähes valmis kuumenna vähän öljyä pienessä kattilassa ja paista parsannuppuja pari minuuttia. Lisää riisiin nokare voita ja parmesaaniraaste. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla. Koristele risotto parsanupuilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti