BANAANIKUUTIOT
Taikina:
2,5 dl fariinisokeria
2 kananmunaa
2 kypsää banaania (noin 350 g)
150 g voita tai margariinia sulatettuna
0,5 dl maitoa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
ripaus muskottipähkinää
Täyte:
2 kypsää banaania
100 g tomusokeria
50 g voita tai margariinia
1 rkl appelsiinimehua
Kuorrute:
200 g tomusokeria
2 rkl appelsiinimehua
Koristeluun:
pähkinöitä
tai strösseleitä
Valmista taikina: Vatkaa munat ja
fariinisokeri vaahdoksi. Soseuta banaanit. Yhdistä sulatettu rasva,
maito ja banaanisose munasokerivaahtoon. Sekoita vehnäjauhoihin
leivinjauhe sekä ripaus muskottipähkinäraastetta. Lisää jauhot
siivilän läpi taikinaan. Kaada taikina voideltuun vuokaan (noin 20
x 30 cm) ja paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Jäähdytä
banaanikakku.
Valmista täyte: Muusaa banaanit. Laita
banaanit, tomusokeri, voi ja mehu kattilaan, kuumenna miedolla
lämmöllä pari minuuttia samalla sekoittaen. Ota kattila pois
liedeltä ja anna täytteen jäähtyä vähän. Halkaise banaanikakku
kahteen osaan ja levitä täytettä toiselle puoliskolle. Nosta
toinen puoli takaisin kanneksi.
Valmista kuorrute: Lisää tomusokeriin
appelsiinimehua ja sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrute banaanikakun
päälle. Koristele pinta haluamallasi tavalla. Leikkaa kakku
kuutioiksi ja nauti vaikka siman kanssa. Annoksesta tulee noin 16
banaanikuutiota.
Pakkaa banaanikuutiot kannelliseen
rasiaan ja ota mukaan vappupiknikille.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti