Kävin viime viikonloppuna Turun 35.
Silakkamarkkinoilla Aurajokirannassa. Markkinoiden innoittamana
halusin valmistaa silakkahampurilaisia.
SILAKKAHAMPURILAINEN
pieniä pyöreitä ruisleipiä
paistettuja silakkapihvejä
piparjuurikastiketta
punasipulia renkaina
purjoa renkaina
Pienet pyöreät ruisleivät (noin 8
kpl):
12 g hiivaa
4,5 dl vettä kädenlämpöisenä
8,5 dl ruisleipäaines-jauhoja
(Helsingin mylly)
Liota hiiva veteen. Lisää jauhot
vähitellen, vaivaa pehmeäksi taikinaksi. Peitä taikina ja laita
kohoamaan lämpimään paikkaan 80 minuutiksi. Kumoa taikina
jauhotetulle alustalle ja kauli jauhoja apuna käyttäen 2 cm
paksuksi levyksi. Ota muotilla taikinasta pyöreitä halkaisijaltaan
noin 10 cm kokoisia paloja ja laita ne leivinpaperilla vuoratulle
pellille nousemaan 40 minuutiksi. Paista leipiä 230 asteessa noin 20
minuuttia.
Paistetut silakkapihvit:
500 g silakkafileitä
Täyte:
100 g sinihomejuustoa
tillisilppua
Leivittämiseen:
1,5 dl ruisjauhoja
mustapippuria myllystä
merisuolaa myllystä
Paistamiseen:
voita
Levitä puolet silakkafileistä
leivinpaperin päälle nahkapuoli alaspäin. Ripottele näille
fileille tillisilppua ja sinihomejuustoa. Laita loput fileet
kansiksi. Kierittele silakkapihvit maustetuissa ruisjauhoissa. Paista
molemmin puolin voissa kauniin ruskeiksi.
Piparjuurikastike:
2 dl maustamatonta jogurttia
1 dl maustekurkkua pieninä kuutioina
1 rkl dijon-sinappia
noin 2 rkl piparjuuriraastetta
mustapippuria myllystä
merisuolaa myllystä
Yhdistä kaikki ainekset keskenään ja
sekoita hyvin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti