keskiviikko 23. lokakuuta 2013

MAKEA HALLOWEEN



Halloween-tunnelmaan pääset kun teet kivoja tarjottavia ja kaivat esiin vähän rekvisiittaa. Meillä ei tarvinnut rekvisiittaa paljon kaivella, kävelin vain pojan huoneeseen, niin sieltähän sitä löytyi. Hurjat ja tosi makeat Halloween-juhlat syntyvät haamuista ja hämähäkeistä.



HAAMU-KOOKOSTIKKARIT
Kookoskakut:
1 kananmuna
¾ dl sokeria
100 g kookoshiutaleita
50 g margariinia sulatettuna

Haamunkaapu:
valkosuklaata sulatettuna

Silmät & suu:
lakritsia paloja

Kookoskakut: Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää kookoshiutaleet ja sulatettu jäähtynyt rasva. Annostele lusikalla leivinpaperin päälle kekoja ja paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Kun kakkuset ovat vähän jäähtyneet voit vielä muotoilla niitä enemmän haamun muotoon. Tee samalla myös reikä tikkua varten ja anna jäähtyä kokonaan.
Kuorrute: Sulata valkosuklaa ja valuta suklaata kookoskakkujen päälle, laita silmät ja suut paikalleen. Anna suklaan jähmettyä jääkaapissa, laita tikut paikoilleen ja tarjoile. Ovat kivoja ja hyviä myös ilman tikkuja.




HÄMÄHÄKKI-KAKKUTIKKARIT
Kakkupohjaan:
100 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
2 pientä kananmunaa
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää munat ja vatkaa hyvin. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään, lisää ne siivilän läpi taikinaan. Paista kakkupohjaa 175 asteessa noin 20 minuuttia. Tarkasta kypsyys tikulla. Anna kakun jäähtyä.

Kakkupallot:
350 g valmista kakkua (ohje yllä)
50 g pehmeää voita
100 g tuorejuustoa
2,5 dl tomusokeria
appelsiininkuori raastettuna
1 rkl appelsiinimehua

Vatkaa voi ja tuorejuusto hyvin keskenään, lisää tomusokeri ja vatkaa sekaisin. Mausta appelsiinin kuoriraasteella ja appelsiinimehulla. Murenna kakku astiaan. Yhdistä tuorejuustoseos ja kakkumurut, sekoita hyvin toisiinsa. Muotoile käsin pyöritä palloja. Laita kakkupallot jääkaappiin jähmettymään pariksi tunniksi tai hetkeksi pakastimeen.

Kuorrutus:
tummaa suklaata sulatettuna

Jalat, silmät & suu:
lakritsia paloina

Työnnä kakkupalloihin tikut ja kasta pallot sulatettuun suklaaseen. Kiinnitä parin sentin lakritsipalat jaloiksi ja pienet palat silmiksi ja suuksi. Säilytä kylmässä ennen tarjoilua.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti