Halloween-tunnelmaan pääset kun teet
kivoja tarjottavia ja kaivat esiin vähän rekvisiittaa. Meillä ei
tarvinnut rekvisiittaa paljon kaivella, kävelin vain pojan huoneeseen, niin
sieltähän sitä löytyi. Hurjat ja tosi makeat Halloween-juhlat
syntyvät haamuista ja hämähäkeistä.
HAAMU-KOOKOSTIKKARIT
Kookoskakut:
1 kananmuna
¾ dl sokeria
100 g kookoshiutaleita
50 g margariinia sulatettuna
Haamunkaapu:
valkosuklaata sulatettuna
Silmät & suu:
lakritsia paloja
Kookoskakut: Vatkaa munat ja sokeri
vaahdoksi. Lisää kookoshiutaleet ja sulatettu jäähtynyt rasva.
Annostele lusikalla leivinpaperin päälle kekoja ja paista 200
asteessa noin 10 minuuttia. Kun kakkuset ovat vähän jäähtyneet
voit vielä muotoilla niitä enemmän haamun muotoon. Tee samalla
myös reikä tikkua varten ja anna jäähtyä kokonaan.
Kuorrute: Sulata valkosuklaa ja valuta
suklaata kookoskakkujen päälle, laita silmät ja suut paikalleen.
Anna suklaan jähmettyä jääkaapissa, laita tikut paikoilleen ja
tarjoile. Ovat kivoja ja hyviä myös ilman tikkuja.
HÄMÄHÄKKI-KAKKUTIKKARIT
Kakkupohjaan:
100 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
2 pientä kananmunaa
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää
munat ja vatkaa hyvin. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään,
lisää ne siivilän läpi taikinaan. Paista kakkupohjaa 175 asteessa
noin 20 minuuttia. Tarkasta kypsyys tikulla. Anna kakun jäähtyä.
Kakkupallot:
350 g valmista kakkua (ohje yllä)
50 g pehmeää voita
100 g tuorejuustoa
2,5 dl tomusokeria
appelsiininkuori raastettuna
1 rkl appelsiinimehua
Vatkaa voi ja tuorejuusto hyvin
keskenään, lisää tomusokeri ja vatkaa sekaisin. Mausta
appelsiinin kuoriraasteella ja appelsiinimehulla. Murenna kakku
astiaan. Yhdistä tuorejuustoseos ja kakkumurut, sekoita hyvin
toisiinsa. Muotoile käsin pyöritä palloja. Laita kakkupallot
jääkaappiin jähmettymään pariksi tunniksi tai hetkeksi
pakastimeen.
Kuorrutus:
tummaa suklaata sulatettuna
Jalat, silmät & suu:
lakritsia paloina
Työnnä kakkupalloihin tikut ja kasta
pallot sulatettuun suklaaseen. Kiinnitä parin sentin lakritsipalat
jaloiksi ja pienet palat silmiksi ja suuksi. Säilytä kylmässä
ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti