Valitse suuria tasakokoisia jauhoista
lajiketta olevia perunoita. Pese perunat hyvin ja kääri ne folioon.
Kypsennä 200 asteessa reilun tunnin ajan eli kunnes perunat tuntuvat
folion läpi sormella painettaessa pehmeiltä. Tee kypsiin perunoihin
ristiviilto ja puserra niin, että peruna avautuu. Laita sitten
täytettä päälle. Seuraavassa neljä täytevaihtoehtoa, kaksi kylmänä tarjottavaa ja kaksi lämmintä lisäkettä.
KINKKUTÄYTE
100 g palvikinkkua pieninä kuutioina
100 g herneitä
1 suolakurkku pieninä kuutioina
1 omena pieninä kuutioina
½ pieni punasipuli silputtuna
Kastike:
2 dl kermaviiliä
1 rkl viinietikkaa
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
Laita kinkku, herneet, suolakurkku,
omena ja sipuli kulhoon. Yhdistä kastikkeen ainekset ja sekoita
mukaan. Tarjoa kylmänä.
KIKHERNETÄYTE
250 g kikherneitä (säilyke)
100 g tuorejuustoa
2 rkl sitruunamehua
2 rkl oliiviöljyä
0,5 dl persiljasilppua
chiliä
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
Huuhtele ja valuta kikherneet. Ota
muutama kikherne sivuun ja muhenna loput karkeaksi
muhennokseksi. Yhdistä muhennokseen loput aineet ja mausta. Tarjoa
kylmänä.
KASVIS-JUUSTOTÄYTE
1 sipuli silputtuna
100 g kesäkurpitsaa kuutioina
100 g maissia
1 dl maitoa
150 g kermajuustoa raastettuna
chiliä
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
Kuullota sipuli ja kesäkurpitsa
pannulla, lisää maissi, maito sekä juustoraaste. Anna juuston
sulaa ja hämmennä kunnes seos on sopivan paksua ja tasaista. Mausta
ja tarjoa lämpimänä.
SIENI-PEKONITÄYTE
100 g pekonia pieneksi paloiteltuna
100 g herkkusieniä/metsäsieniä
viipaloituna
pala purjoa silputtuna
100 g tuorejuustoa
timjamia
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
Paista pannulla pekoni ja sienet, lisää
purjo ja kuullota. Lisää tuorejuusto ja mausta. Tarjoa lämpimänä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti