maanantai 14. lokakuuta 2013

SYKSYÄ PIIRAKASSA


Laitoin piirakkaan täytteeksi jauhelihaa ja lempijuureksiani, tuloksena hyvänmakuinen ja täyttävä piirakka.


MEHEVÄ JAUHELIHA-JUURESPIIRAKKA
Pohja:
2 dl ruisjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
100 g voita tai margariinia
50 g juustoa raastettuna
0,5 dl vettä
Täyte:
400 g jauhelihaa
2 porkkanaa suikaleina
2 pientä punajuurta suikaleina
pala palsternakkaa suikaleina
pala juuriselleriä suikaleina
timjamia
100 g emmentaljuustoa raastettuna
3 dl ranskankermaa
3 kananmunaa kevyesti vatkattuna
muskottipähkinää raastettuna
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan

Sekoita jauhot ja suola, lisää rasva, juustoraaste ja vesi. Muovaa sileä taikina. Kauli taikina ohueksi levyksi ja painele piirakkavuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin puoleksi tunniksi. Pistele haarukalla taikinapohjaa muutaman kerran. Suojaa reunat foliolla ja paista piirakkapohjaa 200 asteessa 8 minuuttia. Ruskista jauheliha kevyesti, mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla. Kuullota kasvissuikaleita hetki, yhdistä jauhelihan kanssa. Sekoita keskenään munat ja ranskankerma, mausta muskotilla ja suolalla. Levitä piirakkapohjalle kaikki täytteen ainekset. Paista 200 asteessa noin puoli tuntia.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti