Suositut nakkisarvet saavat uuden
säväyksen sipuli-omenarelissistä ja mausteisemmasta makkarasta.
CHORIZOSARVET
Taikina:
2,5 dl maitoa kädenlämpöisenä
25 g hiivaa
1 tl suolaa
1 dl täysjyvävehnäjauhoja
noin 5 dl vehnäjauhoja
1 dl juustoraastetta
50 g margariinia tai voita
Täyte:
200 g omenaa pieninä kuutioina
1 punasipuli ohuina renkaina
4 rkl muscovadosokeria
4 rkl valkoviinietikkaa
mustapippuria myllystä
suolaa ripaus
16 palaa ohutta chorizoa tai muuta
mausteista makkaraa
Voiteluun:
1 kananmunankeltuainen
2 rkl maitoa
Pinnalle:
kuminansiemeniä
Tee ensin täyte. Laita omenakuutiot,
sipulirenkaat, sokeri ja viinietikka kattilaan ja keitä hiljalleen
pehmeäksi, mausta pippurilla ja suolalla. Anna täytteen jäähtyä.
Liota hiiva maitoon, lisää muut taikinan ainekset. Muovaa tasainen
taikina ja anna nousta puoli tuntia. Jaa taikina kahteen osaan ja
kauli halkaisijaltaan noin 30 cm levyiseksi. Jaa pyöreät levyt 8
yhtä suureen kolmioon. Laita täytettä sekä makkarapala jokaiseen
taikinakolmioon, kääri taikina rullalle ja taivuta sarven muotoon.
Voitele munamaidolla ja ripottele päälle kuminansiemeniä. Paista
225 asteessa noin 12 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti