perjantai 25. lokakuuta 2013

HURJA HALLOWEEN



Kun on syöty mahat täyteen makeaa, on aika siirtyä syömään hurjempia Halloween-herkkuja.




HYYTELÖKALA eli TOMAATTIHYYTELÖ
7 liivatelehteä
2 dl vettä
1,5 rkl kanafondia tai kasvisfondia
4 dl tomaattimehua
1,5 rkl sitruunamehua
tabascoa maun mukaan
suolaa maun mukaan
Tarjoiluun:
vihreitä papuja
herneitä
jäävuorisalaattia
tuoreita yrttejä

Laita liivatelehdet kylmään veteen 5 minuutiksi. Kuumenna vesi, lisää kanafondi. Purista vesi pois liivatelehdistä ja lisää ne kuumaan kanaliemeen samalla hyvin sekoittaen. Lisää myös tomaattimehu, sitruunamehu ja mausta liemi. Kaada liemi vuokaan esim. kalanmalliseen. Laita hyytymään jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi. Kumoa tarjoiluvadille ja tarjoa lisäksi kasviksia.




NAKKISORMIHODARIT
Sämpylöitä
Sormet:
nakkeja
Kynnet:
mantelilastuja
Veri:
ketsuppia

Käytä valmiita sämpylöitä tai leivo alla olevan reseptin mukaan. Kuumenna nakit, tee pieni viito toiseen päähän ja kiinnitä kynnet. Tarjoa ketsupin kanssa.

Sämpyläresepti:
250 g kypsiä perunoita (jauhoinen lajike)
3 dl maitoa
25 g hiivaa
1 tl sokeria
½ tl suolaa
2 rkl öljyä
3 dl täysjyvävehnäjauhoja
noin 4 ½ dl vehnäjauhoja

Sämpyläresepti: Muusaa kuoritut perunat haarukalla, sekoita maito perunan kanssa. Lämmitä peruna-maitoseos kädenlämpöiseksi. Liota hiiva sekaan, lisää sokeri, suola ja öljy. Lisää jauhot vähitellen. Vaivaa taikina käsin tasaiseksi. Taikinaa ei tarvitse vaivata kauan vain sen verran, että kaikki ainekset ovat kunnolla sekaisin ja taikina tuntuu pehmeältä. Anna taikinan kohota puoli tuntia lämpimässä paikassa. Leivo taikina soikeiksi sämpylöiksi, anna niiden kohota liinalla petettynä noin 30 minuuttia. Paista sämpylöitä 200 asteessa 15 minuuttia.




KÄRPÄSSIENET
Kärpässienen lakki:
tomaatti
Kärpässinen jalka:
mozzarellajuustoa
Kärpässienen pilkut:
majoneesia






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti