keskiviikko 16. lokakuuta 2013

SALAATIN METAMORFOOSI osa 3


Salaatin muodonmuutossarjassa papusalaatti muuttuu muutamin lisäyksin paputäytteiseksi lihamurekkeeksi. Molemmista löytyy ainakin papuja, vuohenjuustoa, tomaatteja, punasipulia sekä munia.



PAPUSALAATTI
150 g vihreitä papuja (pakaste)
100 g vuohenjuustoa
minitomaatteja
punasipulia ohuina renkaina
2 kananmunaa keitettynä
Kastike:
1 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl vettä
3 rkl oliiviöljyä
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan

Kiehauta papuja noin kolme minuuttia vähässä vedessä, valuta pavut. Sekoita kastikkeen ainekset ja laita punasipulirenkaat vähäksi aikaa siihen marinoitumaan. Asettele salaatin ainekset tarjoiluvadille ja lusikoi päälle kastiketta.




PAPUTÄYTTEINEN MUREKE
Mureketaikina:
800 g jauhelihaa
150 g tuoreita leivänmuruja
5 rkl tomaattiketsuppia
2 rkl häränlihafondia
2 kananmunaa kevyesti vatkattuna
3 rkl persiljasilppua
1 tl timjamia
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
Täyte:
150 g vihreitä papuja kiehautettuna
100 g vuohenjuustoa
½ dl aurinkokuivattuja tomaatteja silputtuna
1 punasipuli silputtuna ja kuullotettuna
Koristeluun:
minitomaatteja

Sekoita kaikki mureketaikinan ainekset keskenään. Laita puolet murekkeesta suorakaiteen muotoiseen voideltuun vuokaan. Laita täytteen ainekset keskelle. Lisää loput murekkeesta päälle, tasoita pinta. Paista 180 asteessa noin tunti. Kumoa mureke tarjoiluvadille, koristele minitomaateilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti