Salaatin muodonmuutossarjassa
papusalaatti muuttuu muutamin lisäyksin paputäytteiseksi lihamurekkeeksi. Molemmista löytyy ainakin papuja, vuohenjuustoa,
tomaatteja, punasipulia sekä munia.
PAPUSALAATTI
150 g vihreitä papuja (pakaste)
100 g vuohenjuustoa
minitomaatteja
punasipulia ohuina renkaina
2 kananmunaa keitettynä
Kastike:
1 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl vettä
3 rkl oliiviöljyä
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
Kiehauta papuja noin kolme minuuttia
vähässä vedessä, valuta pavut. Sekoita kastikkeen ainekset ja
laita punasipulirenkaat vähäksi aikaa siihen marinoitumaan.
Asettele salaatin ainekset tarjoiluvadille ja lusikoi päälle
kastiketta.
PAPUTÄYTTEINEN MUREKE
Mureketaikina:
800 g jauhelihaa
150 g tuoreita leivänmuruja
5 rkl tomaattiketsuppia
2 rkl häränlihafondia
2 kananmunaa kevyesti vatkattuna
3 rkl persiljasilppua
1 tl timjamia
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
Täyte:
150 g vihreitä papuja kiehautettuna
100 g vuohenjuustoa
½ dl aurinkokuivattuja tomaatteja
silputtuna
1 punasipuli silputtuna ja
kuullotettuna
Koristeluun:
minitomaatteja
Sekoita kaikki mureketaikinan ainekset
keskenään. Laita puolet murekkeesta suorakaiteen muotoiseen
voideltuun vuokaan. Laita täytteen ainekset keskelle. Lisää loput
murekkeesta päälle, tasoita pinta. Paista 180 asteessa noin tunti. Kumoa mureke tarjoiluvadille, koristele minitomaateilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti