torstai 10. lokakuuta 2013

PULLAKIERRE


Nyt leipomaan hurjan helppoja ja nopeita vaniljapullia. Nämä pullat maistuvat erityisen hyviltä suhruisena syyspäivänä lämpimän juoman kanssa nautittuina.



VANILJAISET KIERREPULLAT
2 dl maitoa kädenlämpöisenä
25 g tuorehiivaa
½ tl suolaa
1 dl sokeria
1 tl kardemummajauhetta
6 dl vehnäjauhoja
100 g voita tai margariinia
Täyte:
noin 50 g voita tai margariinia
2 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
Pinnalle:
raesokeria

Liuota hiiva maitoon, lisää suola, sokeri ja kardemumma. Lisää jauhot ja rasva, vaivaa tasainen taikina. Kauli taikina levyksi ja levitä päälle pehmennyt rasva. Ripottele pinnalle sokeriseosta. Kääri levy rullaksi. Leikkaa rullasta noin 4 cm viipaleita ja laita palat leikkauspinta ylöspäin paperivuokiin tai muffinssipellille, ripottele pinnalle raesokeria ja anna kohota. Paista 225 asteessa noin 12 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti