Syksyn satoa löytyy nyt myös patongin
sisältä. Näihin helppotekoisiin patonkeihin käytin täytteeksi
jääkaapistani löytyneitä kasvisten jämiä. Täytettä on helppo
muunnella sen mukaan mitä kaappiin kulloinkin on jäänyt
lymyilemään.
KASVISTÄYTTEISET PATONGIT
Taikina:
3 dl vettä kädenlämpöisenä
25 g hiivaa
1 tl suolaa
1 dl kaurahiutaleita
noin 7 dl vehnäjauhoja
½ dl öljyä
Täyte:
pala purjoa
pala kesäkurpitsaa
pala kaalia
1 pieni porkkana
timjamia
suolaa maun mukaan
Liuota hiiva veteen, lisää suola,
kaurahiutaleet ja öljy. Alusta sekaan vehnäjauhot vähitellen. Anna
taikinan kohota hyvin. Tee tällä välin täyte. Leikkaa kasvikset
ohuiksi suikaleiksi ja kuullota hetki pannulla, mausta. Anna täyteen
vähän jäähtyä. Jaa kohonnut taikina kahteen osaan ja kauli palat
suorakaiteen muotoisiksi levyiksi. Levitä täytettä taikinalevyille
ja kääri levyt rulliksi. Anna patonkien kohota peitettyinä. Viillä
terävällä veitsellä muutamia viiltoja patonkien pintaan, paista
225 asteessa noin 20 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti