sunnuntai 6. lokakuuta 2013

SATOISA PATONKI


Syksyn satoa löytyy nyt myös patongin sisältä. Näihin helppotekoisiin patonkeihin käytin täytteeksi jääkaapistani löytyneitä kasvisten jämiä. Täytettä on helppo muunnella sen mukaan mitä kaappiin kulloinkin on jäänyt lymyilemään.


KASVISTÄYTTEISET PATONGIT
Taikina:
3 dl vettä kädenlämpöisenä
25 g hiivaa
1 tl suolaa
1 dl kaurahiutaleita
noin 7 dl vehnäjauhoja
½ dl öljyä
Täyte:
pala purjoa
pala kesäkurpitsaa
pala kaalia
1 pieni porkkana
timjamia
suolaa maun mukaan

Liuota hiiva veteen, lisää suola, kaurahiutaleet ja öljy. Alusta sekaan vehnäjauhot vähitellen. Anna taikinan kohota hyvin. Tee tällä välin täyte. Leikkaa kasvikset ohuiksi suikaleiksi ja kuullota hetki pannulla, mausta. Anna täyteen vähän jäähtyä. Jaa kohonnut taikina kahteen osaan ja kauli palat suorakaiteen muotoisiksi levyiksi. Levitä täytettä taikinalevyille ja kääri levyt rulliksi. Anna patonkien kohota peitettyinä. Viillä terävällä veitsellä muutamia viiltoja patonkien pintaan, paista 225 asteessa noin 20 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti