sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Pikaisesti pizzaa (speltti- tai ruispohjalla)

Tein supernopeita hiivattomia pizzoja. Taikina ei siis vaadi kohottamista vaan pizzat paistetaan välittömästi. Valkoisten vehnäjauhojen sijaan käytin kahteen pizzaan vain spelttijauhoja ja kahteen pizzaan vain ruisjauhoja. Täytteeksi laitoin tomaattikastiketta, emmentaljuustoa, serranokinkkua ja mozzarellajuustoa. Makuraatimme mielestä erittäin hyviä pizzoja.

Nopeat pizzapohjat (hiivaton)
3,5 dl puolikarkeita täysjyväspelttijauhoja tai ruisjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
0,25 tl suolaa
1,5 dl kylmää vettä
1,5 rkl öljyä

Lämmitä uuni 225 asteeseen. Sekoita jauhoihin leivinjauhe ja suola. Lisää vesi ja öljy, muovaa nopeasti tasainen pehmeä taikina. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli tai painele käsin kaksi ohutta pyöreää pizzapohjaa. Esipaista pitsapohjia ilman täytteitä pari minuuttia. Levitä täytteitä pizzapohjien päälle ja jatka paistamista noin 8 minuuttia. 


Ruispohjapizza



Spelttipohjapizza

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti