Liian
usein tulee tartuttua valkoisiin vehnäjauhoihin. Kaipaan tähän
harmittavaan tapaan muutosta ja vaihtelua. Onneksi jauhoissa on
valinnanvaraa. Tein tänään täysjyväspelttijauhoista muhkeita ja
maukkaita sämpylöitä. Ja koska viilsin niiden pintaa #-kuvion
nimesin ne hashtag-spelttisämpylöiksi.
#Spelttisämpylät
5
dl vettä kädenlämpöisenä
20
g hiivaa
1
rkl hunajaa
1
tl suolaa
1
dl täysjyväkaurahiutaleita
noin
12 dl puolikarkeita täysjyväspelttijauhoja
2
rkl öljyä
Liuota
hiiva veteen, lisää hunaja, suola ja kaurahiutaleet. Lisää
spelttijauhot vähitellen. Muovaa taikinaa (mielellään koneella)
kunnes taikina on helposti käsiteltävää. Lisää aivan lopuksi
öljy mukaan. Kohota taikinaa tunnin ajan leivinliinalla peitettynä
lämpimässä paikassa. Leivo sämpylöiksi. Taikinasta tulee noin 12
sämpylää. Paina sämpylöiden pinta spelttijauhoihin. Kohota
sämpylöitä 30 minuuttia liinalla peitettyinä. Tee sämpylöihin
#-viilto terävällä veitsellä. Paista sämpylöitä 200 asteessa
noin 20 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti