Mikä
lämmittääkään paremmin kuin höyryävän kuuma keitto ja
villasukat. Tänään valmistin samettista keittoa kasviksista ja
stilton-juustosta. Äärettömän herkullista ja lämmittävää.
KASVIS-STILTON
-KEITTO
öljyä
kuullottamiseen
1
sipulia
1
porkkana
1
palsternakka
3
lehtisellerin vartta
1
litra kasvislientä
1
laakerinlehti
2
dl kermaa
noin
150 g Stilton-sinihomejuustoa (tai jotain muuta sinihomejuustoa)
muskottipähkinää
mustapippuria
myllystä
suolaa
maun mukaan
Silppua
sipuli, pilko porkkana, palsternakka ja sellerinvarret pieniksi
kuutioiksi. Kuullota ensin sipulisilppu. Lisää mukaan porkkana,
palsternakka ja selleri, kuullota kasviksia noin 5 minuuttia. Lisää
kasvisliemi ja laakerinlehti, anna keiton kiehua hiljalleen noin 30 minuuttia. Kun
kasvikset ovat pehmeitä ota laakerinlehti pois ja soseuta keitto
esimerkiksi sauvasekoittimella. Lisää keittoon kerma ja anna kiehua
pari minuuttia. Lisää murenneltu homejuusto ja mausteita (ota
huomioon, että juusto on suolaista). Anna juuston sulaa ja keitto on
valmis nautittavaksi.
Oi, keittoa! Olen päättänyt tänä keväänä tehdä erilaisia keittoja lounaaksi, sillä rakastan niitä, mutta aina on aika kortilla. Kokkaus ei ole harrastus, vain se välttämätön paha, josta kyllä tykkään. En ole sinihomejuuston ystävä, mutta voisiko sen korvata jollakin muulla, sillä muuten tämä keitto houkuttaisi kovasti?
VastaaPoistaVoit korvata sinihomejuuston jollakin toisella hyvin sulavalla juustolla. Juuston voi tietysti jättää kokonaan poiskin ja lisätä vähän kasvisten määrää.
Poista