Talvipakkaset
saivat minut jälleen lieden ääreen soppakattilaa hämmentämään. Tällä kertaa
valmistin mausteista jauhelihakeittoa. Siitä onkin aikaa kun
viimeksi söin jauhelihakeittoa, ja tästä tulikin oikein hyvää ja
vähän erilaista.
Mausteinen
jauhelihakeitto
öljyä
kuullottamiseen
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
pala
tuoretta inkivääriä
3
porkkanaa
3
perunaa
3
lehtisellerin vartta
1
paprika
2
tl punaista currytahnaa
2
tl garam masalaa
1
rkl mietoa vihreää chiliä tai jalapenoa hienonnettuna
1,5
litraa lihalientä
500
g naudan jauhelihaa
2
dl punaisia linssejä
2
rkl sitruunamehua
1
dl persiljasilppua
Silppua
sipuli, hienonna valkosipuli ja inkivääri pieneksi silpuksi.
Paloittele porkkanat, perunat, sellerinvarret ja paprika pieniksi
paloiksi. Laita kattilaan sipuli, valkosipuli, inkivääri,
currytahna, garam masala ja chili, kuullota hetki. Lisää mukaan porkkanat,
perunat, selleri ja paprika, jatka kuullottamista vähän aikaa.
Lisää lihaliemi ja anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia. Paista
sillä välin jauheliha pannulla. Lisää jauheliha ja linssit
keittoon, anna kiehua noin 5 minuuttia eli kunnes linssit ja kasvikset
ovat sopivan pehmeitä. Mausta lopuksi sitruunamehulla ja silppua mukaan
persiljaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti