maanantai 18. tammikuuta 2016

Kylmästä lämpimään



Talvipakkaset saivat minut jälleen lieden ääreen soppakattilaa hämmentämään. Tällä kertaa valmistin mausteista jauhelihakeittoa. Siitä onkin aikaa kun viimeksi söin jauhelihakeittoa, ja tästä tulikin oikein hyvää ja vähän erilaista.


Mausteinen jauhelihakeitto
öljyä kuullottamiseen
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
pala tuoretta inkivääriä
3 porkkanaa
3 perunaa
3 lehtisellerin vartta
1 paprika
2 tl punaista currytahnaa
2 tl garam masalaa
1 rkl mietoa vihreää chiliä tai jalapenoa hienonnettuna
1,5 litraa lihalientä
500 g naudan jauhelihaa
2 dl punaisia linssejä
2 rkl sitruunamehua
1 dl persiljasilppua

Silppua sipuli, hienonna valkosipuli ja inkivääri pieneksi silpuksi. Paloittele porkkanat, perunat, sellerinvarret ja paprika pieniksi paloiksi. Laita kattilaan sipuli, valkosipuli, inkivääri, currytahna, garam masala ja chili, kuullota hetki. Lisää mukaan porkkanat, perunat, selleri ja paprika, jatka kuullottamista vähän aikaa. Lisää lihaliemi ja anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia. Paista sillä välin jauheliha pannulla. Lisää jauheliha ja linssit keittoon, anna kiehua noin 5 minuuttia eli kunnes linssit ja kasvikset ovat sopivan pehmeitä. Mausta lopuksi sitruunamehulla ja silppua mukaan persiljaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti