perjantai 22. tammikuuta 2016

Mehevä ohrainen risotto



Ohrarisotto valmistuu vaivattomasti hiljalleen kypsentäen ja onnistuminen maistuu mehevältä. Käytin tällä kertaa risottoon herkkusieniä ja herneitä, mutta makua voi varioida loputtomiin erilaisilla kasviksilla ja yrteillä. Mukaan voi lisätä halutessaan kalaa tai äyriäisiä.

OHRARISOTTO
2 rkl öljyä tai voita
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
300 g kokonaisia ohrasuurimoita
1 litra kasvislientä
200 g herkkusieniä
200 g herneitä
100 g parmesaanijuustoa raastettuna
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
persiljaa

Leikkaa sipuli ja valkosipuli hienoksi silpuksi. Kuullota sipulit öljyssä tai voissa kattilassa. Lisää ohrasuurimot ja kuullota hetki. Kaada lientä 1 dl kerrallaan kattilaan ja anna nesteen imeytyä ohrasuurimoihin hiljalleen aina ennen uuden nestemäärän lisäämistä. Tähän vaiheeseen kuluu aikaa noin puoli tuntia. Paista sienet pannulla, lisää herneet ja paistetut sienet risottoon. Sekoita juustoraaste mukaan ja anna juuston sulaa. Mausta risotto ja tarjoile heti.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti