Ohrarisotto
valmistuu vaivattomasti hiljalleen kypsentäen ja onnistuminen maistuu mehevältä. Käytin
tällä kertaa risottoon herkkusieniä ja herneitä, mutta makua voi
varioida loputtomiin erilaisilla kasviksilla ja yrteillä. Mukaan voi
lisätä halutessaan kalaa tai äyriäisiä.
OHRARISOTTO
2
rkl öljyä tai voita
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
300
g kokonaisia ohrasuurimoita
1
litra kasvislientä
200
g herkkusieniä
200
g herneitä
100
g parmesaanijuustoa raastettuna
mustapippuria
myllystä
suolaa
maun mukaan
persiljaa
Leikkaa
sipuli ja valkosipuli hienoksi silpuksi. Kuullota sipulit öljyssä
tai voissa kattilassa. Lisää ohrasuurimot ja kuullota hetki. Kaada
lientä 1 dl kerrallaan kattilaan ja anna nesteen imeytyä
ohrasuurimoihin hiljalleen aina ennen uuden nestemäärän
lisäämistä. Tähän vaiheeseen kuluu aikaa noin puoli tuntia.
Paista sienet pannulla, lisää herneet ja paistetut sienet
risottoon. Sekoita juustoraaste mukaan ja anna juuston sulaa. Mausta
risotto ja tarjoile heti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti