Pakastealtaasta
pyydystettyä seitiä ei ruokapöydässä tunnistanut enää samaksi
suorakaiteenmuotoiseksi jääkalikaksi ja sen maku muuttui saamansa
käsittelyn jälkeen jopa yllättävän hyväksi.
Kalaa
tomaattikastikkeessa
noin
800 g vaalealihaista kalaa (esimerkiksi seitiä)
suolaa
maun mukaan
1
dl sitruunamehua
3
dl tomaattikastiketta (itsetehtyä tai valmista tomaattikastiketta)
mustapippuria
myllystä
1,5
rkl auringonkukansiemeniä
200
g kirsikkatomaatteja
Pinnalle:
tuoreita
yrttejä
Sulata
pakasteseiti kokonaan, että voit erotella fileet irti toisistaan.
Levitä fileet lautaselle, mausta suolalla ja kaada sitruunamehu kalojen
päälle. Peitä kelmulla ja laita jääkaappiin noin tunniksi.
Leivitä uunivuoan pohjalle puolet tomaattikastikkeesta ja nosta
kalafileet kastikkeen päälle. Mausta mustapippurilla ja lisää
loput tomaattikastikkeesta kalojen päälle. Ripottele pinnalle
auringonkukansiemeniä. Paista uunissa 180 asteessa noin puoli
tuntia. Lisää kirsikkatomaatit mukaan kypsymisen loppupuolella.
Ripottele valmiin ruoan pinnalle yrttisilppua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti