torstai 7. tammikuuta 2016

Hyvää helposti



Tässä kylmien pakkaskelien sulostuttaja, ihana kahden kaalin gratiini. Kukkakaali-parsakaali -gratiini valmistuu helposti, nopeasti ja edullisesti.

Huomasin juuri ilokseni kun olin tätä reseptiä blogiini lisäämässä, että kukkivat kaalit eli kukka- ja parsakaalien ryhmä on Vuoden vihannes 2016.



KUKKAKAALI-PARSAKAALI -GRATIINI
noin 500 g kukkakaalia
noin 500 g parsakaalia
Kastike:
2 rkl voita
2 rkl täysjyvävehnäjauhoja
4 dl maitoa
3 dl juustoraastetta (esimerkiksi gouda ja manchego)
suolaa maun mukaan
mustapippuria myllystä
timjamia
rakuunaa

Pilko kaalit sopivankokoisiksi paloiksi. Kiehauta kukka- ja parsakaalia noin 5 minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Kaada vesi pois ja laita kaalit uunivuokaan. Tee kastike, sulata voi kattilassa, lisää jauhot, anna kiehahtaa samalla sekoittaen. Lisää maito ja anna kiehua hiljalleen kunnes kastike sakenee. Lisää juustoraaste ja anna juuston sulaa. Mausta kastike. Kaada kastike kaalien päälle. Gratinoi 200 asteessa noin 20 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti