Tässä
kylmien pakkaskelien sulostuttaja, ihana kahden kaalin gratiini.
Kukkakaali-parsakaali -gratiini valmistuu helposti, nopeasti ja edullisesti.
Huomasin juuri ilokseni kun olin tätä reseptiä blogiini lisäämässä, että kukkivat kaalit eli kukka- ja parsakaalien ryhmä on Vuoden vihannes 2016.
Huomasin juuri ilokseni kun olin tätä reseptiä blogiini lisäämässä, että kukkivat kaalit eli kukka- ja parsakaalien ryhmä on Vuoden vihannes 2016.
KUKKAKAALI-PARSAKAALI
-GRATIINI
noin
500 g kukkakaalia
noin
500 g parsakaalia
Kastike:
2
rkl voita
2
rkl täysjyvävehnäjauhoja
4
dl maitoa
3
dl juustoraastetta (esimerkiksi gouda ja manchego)
suolaa
maun mukaan
mustapippuria
myllystä
timjamia
rakuunaa
Pilko
kaalit sopivankokoisiksi paloiksi. Kiehauta kukka- ja parsakaalia
noin 5 minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Kaada vesi pois ja
laita kaalit uunivuokaan. Tee kastike, sulata voi kattilassa, lisää
jauhot, anna kiehahtaa samalla sekoittaen. Lisää maito ja anna
kiehua hiljalleen kunnes kastike sakenee. Lisää juustoraaste ja
anna juuston sulaa. Mausta kastike. Kaada kastike kaalien päälle.
Gratinoi 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti