perjantai 29. tammikuuta 2016

Tarjoiluehdotus



Tässä oivallinen pulled pork-resepti kera päärynällä raikastetun coleslaw-reseptin. Nämä kaksi sopivat hyvin myös uuniperunoiden täytteeksi, testattu on. Kiireettömiin viikonloppuihin stressitöntä ja maistuvaa ruokaa.

PULLED PORK
2 kg possunniskaa
Mausteseos possun pintaan:
2 tl voimakasta paprikajauhetta
3 tl sinappijauhetta
1 tl mustapippuria rouhittuna
noin 1,5 tl suolaa
Liemi:
2 dl omenamehua
0,5 dl omena- tai valkoviinietikkaa
noin 5 valkosipulinkynttä

Sekoita mausteet ja hiero mausteseos possun pintaan. Anna maustua muutaman tunnin ajan. Nosta possu uunivuokaan ja kaada omenamehu ja viinietikka vuokaan, leikkaa valkosipulinkynnet lastuiksi ja ripottele possun päälle. Laita vuoan päälle folio ja nosta possu uuniin noin viideksi tunniksi. Uunin lämpötila ensin noin 200 astetta, alenna uunin lämpöä tunnin päästä 150 asteeseen. Riivi pehmeäksi hautunut possu pieneksi kahden haarukan avulla. Pulled porkin kanssa sopii esimerkiksi TÄMÄ HERKULLINEN KASTIKE.

COLESLAW
500 g valkokaalia
2 porkkanaa
1 päärynä
1 sipuli
Kastike:
1,5 dl maustamatonta jogurttia
1 dl majoneesia
1 rkl viinietikkaa
1 rkl kokojyvä dijonsinappia
1 rkl piparjuurta raastettuna
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan

Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi, raasta porkkanat ja päärynä, silppua sipuli. Sekoita kastikkeen ainekset ja yhdistä kasviksiin. Laita valmis salaatti hetkeksi jääkaappiin maustumaan.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti