Tässä
oivallinen pulled pork-resepti kera päärynällä raikastetun
coleslaw-reseptin. Nämä kaksi sopivat hyvin myös uuniperunoiden
täytteeksi, testattu on. Kiireettömiin viikonloppuihin stressitöntä ja maistuvaa
ruokaa.
PULLED
PORK
2
kg possunniskaa
Mausteseos
possun pintaan:
2
tl voimakasta paprikajauhetta
3
tl sinappijauhetta
1
tl mustapippuria rouhittuna
noin
1,5 tl suolaa
Liemi:
2
dl omenamehua
0,5
dl omena- tai valkoviinietikkaa
noin
5 valkosipulinkynttä
Sekoita
mausteet ja hiero mausteseos possun pintaan. Anna maustua muutaman
tunnin ajan. Nosta possu uunivuokaan ja kaada omenamehu ja
viinietikka vuokaan, leikkaa valkosipulinkynnet lastuiksi ja
ripottele possun päälle. Laita vuoan päälle folio ja nosta possu uuniin
noin viideksi tunniksi. Uunin lämpötila ensin noin 200 astetta,
alenna uunin lämpöä tunnin päästä 150 asteeseen. Riivi
pehmeäksi hautunut possu pieneksi kahden haarukan avulla. Pulled porkin kanssa sopii esimerkiksi TÄMÄ HERKULLINEN KASTIKE.
COLESLAW
500
g valkokaalia
2
porkkanaa
1
päärynä
1
sipuli
Kastike:
1,5
dl maustamatonta jogurttia
1
dl majoneesia
1
rkl viinietikkaa
1
rkl kokojyvä dijonsinappia
1
rkl piparjuurta raastettuna
mustapippuria
myllystä
suolaa
maun mukaan
Leikkaa
kaali ohuiksi suikaleiksi, raasta porkkanat ja päärynä, silppua
sipuli. Sekoita kastikkeen ainekset ja yhdistä kasviksiin. Laita
valmis salaatti hetkeksi jääkaappiin maustumaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti