Makoisat
mustikkakukkoset valmistuvat helposti ja vähistä aineksista. Tämä
annos riittää kahteen pieneen vuokaan, suurenna annosta tarpeen
mukaan.
Mustikkakukkoset
Taikina:
100
g voita
0,5
dl sokeria
2
dl ruisjauhoja
0,5
tl leivinjauhetta
Täyte:
noin
4,5 dl mustikoita
2
rkl sokeria
2
rkl perunajauhoja
Sulata
voi ja sekoita sokerin kanssa. Yhdistä ruisjauhot ja leivinjauhe ja
sekoita kaikki taikinan ainekset yhteen. Kääri taikina kelmuun ja
laita hetkeksi jähmettymään jääkaappiin. Ota kaksi noin 3 dl
vetoista vuokaa ja painele taikina vuokien pohjalle ja reunoille,
jätä osa taikinaa kansia varten. Sekoita täytteen ainekset ja täytä
vuoat mustikkaseoksella. Kauli lopusta taikinasta kannet ja painele
tiiviisti reunoilta. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia. Tarjoa
esimerkiksi kermavaahdon kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti