sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Mustikkasuu



Makoisat mustikkakukkoset valmistuvat helposti ja vähistä aineksista. Tämä annos riittää kahteen pieneen vuokaan, suurenna annosta tarpeen mukaan.


Mustikkakukkoset
Taikina:
100 g voita
0,5 dl sokeria
2 dl ruisjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
Täyte:
noin 4,5 dl mustikoita
2 rkl sokeria
2 rkl perunajauhoja

Sulata voi ja sekoita sokerin kanssa. Yhdistä ruisjauhot ja leivinjauhe ja sekoita kaikki taikinan ainekset yhteen. Kääri taikina kelmuun ja laita hetkeksi jähmettymään jääkaappiin. Ota kaksi noin 3 dl vetoista vuokaa ja painele taikina vuokien pohjalle ja reunoille, jätä osa taikinaa kansia varten. Sekoita täytteen ainekset ja täytä vuoat mustikkaseoksella. Kauli lopusta taikinasta kannet ja painele tiiviisti reunoilta. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia. Tarjoa esimerkiksi kermavaahdon kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti