Eurovision laulukilpailujen tämän
vuoden ensimmäinen semifinaali käydään huomenna 6.5. Tässä ensimmäisen
semifinaalin loput 5 viisumaata ruokina. Tänä vuonna Portugali
osallistuu taas kisoihin pienen tauon jälkeen.
12 SAN MARINO
SAN MARINON PIHVI
noin 700 g naudanlihaa (esim.
sisäpaistia)
Leivitykseen:
50 g vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria myllystä
Kastike:
1 sipuli silputtuna
4 porkkanaa raastettuna
2 lehtisellerin vartta silputtuna
500 g tomaattimurskaa
1 dl punaviiniä
1 tl basilikaa
1 tl oreganoa
1 tl timjamia
1 rkl chilikastiketta
1 laakerinlehti
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
Leikkaa liha pihveiksi ja kierittele
maustetuissa jauhoissa. Paista lihat pannulla ja siirrä uunivuokaan.
Sekoita kastikkeen ainekset ja levitä pihvien päälle. Peitä vuoka
foliolla. Kypsennä uunissa 150 asteessa 3 – 4 tuntia. Poista
laakerinlehti. Tarjoa esim. riisin kanssa.
13 PORTUGALI
KALA-PERUNAVUOKA
400 g turskaa (seitiä)
1 dl kuumaa maitoa
6 perunaa keitettynä ja viipaloituna
2 sipulia viipaleina
1 valkosipulinkynsi silputtuna
öljyä paistamiseen sekä vuoan
pohjalle ja ruoan päälle
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
Pinnalle:
kananmunia keitettynä
oliiveja
persiljasilppua
Kaada kalan päälle kuuma maito ja
anna olla tunnin ajan. Kuullota sipulit öljyssä. Laita
perunaviipaleet ja kalat sekä sipulit ja mausteita kerroksittain
uunivuokaan, valuta pinnalle vähän öljyä. Kypsennä 220 asteessa
noin puoli tuntia eli kunnes pinta on kauniin värinen. Koristele
munaviipaleilla, oliiveilla sekä persiljalla.
14 ALANKOMAAT
SUKLAAKOHOKAS
50 g voita
50 g tummaa suklaata
1 kananmuna
1 munan keltuainen
60 g sokeria
50 g vehnäjauhoja
Vuokien voiteluun ja jauhottamiseen:
voita
kaakaojauhetta
Sulata voi ja suklaa, anna vähän
jäähtyä. Vatkaa muna, keltuainen ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää vaahtoon suklaaseos sekä jauhot. Voitele 4 pientä vuokaa
tai kuppia ja jauhota ne kaakaojauheella. Täytä vuoat taikinalla
vähän yli puolenvälin. Paista uunissa 225 asteessa noin 10
minuuttia. Tarjoa heti.
15 MONTENERGRO
KALAKEITTO
500 g ruodotonta kalaa paloiteltuna
0,5 dl oliiviöljyä
1 porkkana paloiteltuna
1 lehtisellerin varsi paloiteltuna
1 dl persiljasilppua
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
4 anjovisfileetä paloiteltuna
2 dl valkoviiniä
1 porkkana paloiteltuna
1 lehtisellerin varsi paloiteltuna
1 dl persiljasilppua
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
4 anjovisfileetä paloiteltuna
2 dl valkoviiniä
ripaus sahramia
12 dl kalalientä
4 tomaattia kaltattuna ja siemenet poistettu
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
4 tomaattia kaltattuna ja siemenet poistettu
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
Kuumenna öljy kattilassa, lisää
porkkanat, selleri, persilja, valkosipuli ja anjovikset, kuullota
hetki. Lisää viini ja sahrami, anna kiehua kunnes viini on lähes
kokonaan kiehunut pois. Lisää tomaatit ja kalaliemi, keitä noin 10
minuuttia. Lisää lopuksi keittoon kalapalat, kypsennä.
16 UNKARI
GULASSIKEITTO
400 g naudan (tai porsaan) lihaa kuutioituna
1 sipuli silputtuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
3 tl paprikajauhetta
70 g tomaattipyreetä
1 l lihalientä
3 perunaa kuutioituna
2 paprikaa kuutioituna
timjamia
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
chiliä maun mukaan
persiljasilppua
Ruskista lihat parissa erässä, nosta
pois padasta. Kuullota sipuli ja valkosipuli, lisää paprikajauhe ja
pyree, kuumenna hetki sekoitellen. Kaada lihaliemi pataan. Lisää
lihat takaisin pataan. Hauduta miedolla lämmöllä kunnes liha alkaa olla mureaa. Laita perunat,
paprikat ja mausteet pataan. Keitä kunnes
perunat ovat kypsiä. Ripottele pinnalle persiljasilppua.
Lisää viisuruokia luvassa taas
huomenna.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti