maanantai 5. toukokuuta 2014

RUOKINA EUROVIISUJEN 1. SEMIFINAALI 2014 (3/3)


Eurovision laulukilpailujen tämän vuoden ensimmäinen semifinaali käydään huomenna 6.5. Tässä ensimmäisen semifinaalin loput 5 viisumaata ruokina. Tänä vuonna Portugali osallistuu taas kisoihin pienen tauon jälkeen.



12 SAN MARINO
SAN MARINON PIHVI
noin 700 g naudanlihaa (esim. sisäpaistia)
Leivitykseen:
50 g vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria myllystä
Kastike:
1 sipuli silputtuna
4 porkkanaa raastettuna
2 lehtisellerin vartta silputtuna
500 g tomaattimurskaa
1 dl punaviiniä
1 tl basilikaa
1 tl oreganoa
1 tl timjamia
1 rkl chilikastiketta
1 laakerinlehti
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan

Leikkaa liha pihveiksi ja kierittele maustetuissa jauhoissa. Paista lihat pannulla ja siirrä uunivuokaan. Sekoita kastikkeen ainekset ja levitä pihvien päälle. Peitä vuoka foliolla. Kypsennä uunissa 150 asteessa 3 – 4 tuntia. Poista laakerinlehti. Tarjoa esim. riisin kanssa.



13 PORTUGALI
KALA-PERUNAVUOKA
400 g turskaa (seitiä)
1 dl kuumaa maitoa
6 perunaa keitettynä ja viipaloituna
2 sipulia viipaleina
1 valkosipulinkynsi silputtuna
öljyä paistamiseen sekä vuoan pohjalle ja ruoan päälle
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
Pinnalle:
kananmunia keitettynä
oliiveja
persiljasilppua

Kaada kalan päälle kuuma maito ja anna olla tunnin ajan. Kuullota sipulit öljyssä. Laita perunaviipaleet ja kalat sekä sipulit ja mausteita kerroksittain uunivuokaan, valuta pinnalle vähän öljyä. Kypsennä 220 asteessa noin puoli tuntia eli kunnes pinta on kauniin värinen. Koristele munaviipaleilla, oliiveilla sekä persiljalla.



14 ALANKOMAAT
SUKLAAKOHOKAS
50 g voita
50 g tummaa suklaata
1 kananmuna
1 munan keltuainen
60 g sokeria
50 g vehnäjauhoja
Vuokien voiteluun ja jauhottamiseen:
voita
kaakaojauhetta

Sulata voi ja suklaa, anna vähän jäähtyä. Vatkaa muna, keltuainen ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon suklaaseos sekä jauhot. Voitele 4 pientä vuokaa tai kuppia ja jauhota ne kaakaojauheella. Täytä vuoat taikinalla vähän yli puolenvälin. Paista uunissa 225 asteessa noin 10 minuuttia. Tarjoa heti.



15 MONTENERGRO
KALAKEITTO
500 g ruodotonta kalaa paloiteltuna
0,5 dl oliiviöljyä
1 porkkana paloiteltuna
1 lehtisellerin varsi paloiteltuna
1 dl persiljasilppua
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
4 anjovisfileetä paloiteltuna
2 dl valkoviiniä
ripaus sahramia
12 dl kalalientä
4 tomaattia kaltattuna ja siemenet poistettu
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan

Kuumenna öljy kattilassa, lisää porkkanat, selleri, persilja, valkosipuli ja anjovikset, kuullota hetki. Lisää viini ja sahrami, anna kiehua kunnes viini on lähes kokonaan kiehunut pois. Lisää tomaatit ja kalaliemi, keitä noin 10 minuuttia. Lisää lopuksi keittoon kalapalat, kypsennä.



16 UNKARI
GULASSIKEITTO
400 g naudan (tai porsaan) lihaa kuutioituna
1 sipuli silputtuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
3 tl paprikajauhetta
70 g tomaattipyreetä
1 l lihalientä
3 perunaa kuutioituna
2 paprikaa kuutioituna
timjamia
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
chiliä maun mukaan
persiljasilppua

Ruskista lihat parissa erässä, nosta pois padasta. Kuullota sipuli ja valkosipuli, lisää paprikajauhe ja pyree, kuumenna hetki sekoitellen. Kaada lihaliemi pataan. Lisää lihat takaisin pataan. Hauduta miedolla lämmöllä kunnes liha alkaa olla mureaa. Laita perunat, paprikat ja mausteet pataan. Keitä kunnes perunat ovat kypsiä. Ripottele pinnalle persiljasilppua.

Lisää viisuruokia luvassa taas huomenna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti