torstai 8. toukokuuta 2014

RUOKINA EUROVIISUJEN 2. SEMIFINAALI 2014 (3/3)


Eurovision laulukilpailujen tämän vuoden toinen semifinaali on tänään. Tässä tulevat toisen semifinaalin loput 5 viisumaata ruokina.


11 MAKEDONIA
TURLI TAVA
500 g possua kuutioituna
1 peruna paloiteltuna
2 tomaattia paloiteltuna
1 paprika paloiteltuna
1 sipuli lohkoina
1 pieni munakoiso paloiteltuna
1 purkki valkoisia papuja
1 rkl paprikajauhetta
1 rkl persiljasilppua
2 rkl oliiviöljyä
suolaa & pippuria
vähän vettä

Laita kaikki ainekset keraamiseen uunivuokaan, mausta ja lisää vähän vettä. Laita vuoka uuniin 200 asteeseen noin 1,5 tunniksi. Sekoittele välillä.



12 SVEITSI
JUUSTOFONDUE
1 valkosipulinkynsi halkaistuna
50 g voita
1 sellerin varsi pieneksi hienonnettuna
3 dl kuivaa valkoviiniä
300 g emmentaljuustoa raastettuna
250 g gruyerejuustoa raastettuna
½ tl sinappijauhetta
½ tl paprikajauhetta
ripaus jauhettua muskottipähkinää
ripaus cayennepippuria
1 rkl maissitärkkelystä
2 rkl brandya

Hiero fonduepata halkaistulla valkosipulilla. Sulata voi ja paista siinä varsiselleri pehmeäksi. Kaada pataan viini ja lämmitä. Lisää juusto vähitellen sekaan, sekoita koko sulamisen ajan. Mausta sinappijauheella, paprikalla, muskotilla ja cayennepippurilla. Sekoita maissitärkkelys brandyn kanssa ja lisää pataan samalla hyvin sekoittaen. Anna seoksen kiehua hiljalleen koko ajan hämmentäen keitosta. Siirrä fonduepata pöytään.



13 KREIKKA
MOUSSAKA
3 munakoisoa viipaleina
oliiviöljyä
Jauhelihaseos:
400 g jauhelihaa
1 sipuli silputtuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 rkl tomaattipyreetä
1 tl kanelia
1 tl minttua
1 tl oreganoa
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
Munamaito:
3 dl maitoa
3 kananmunaa
ripaus muskottia
suolaa maun mukaan
Pinnalle:
50 g juustoraastetta

Ripottele munakoisoviipaleille suolaa, anna hikoilla hetki ja pyyhi talouspaperilla kuiviksi. Paista munakoisot pannulla oliiviöljyssä kauniin ruskeiksi. Kuullota sipulit ja ruskista jauheliha kevyesti. Lisää tomaattipyree ja mausteet. Sekoita munamaidon ainekset keskenään. Lado vuokaan kerroksittain munakoisoviipaleita ja jauhelihaseosta. Kaada päälle munamaito ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 225 asteessa noin puoli tuntia.



14 SLOVENIA
MAKEA OMELETTI
3 munan keltuaista
3 munan valkuaista
3 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 sitruunan kuori raastettuna
3 rkl vehnäjauhoja
1 rkl voita paistamiseen
Täyte:
2 dl marjoja
1 rkl rommia
2 rkl appelsiinilikööriä
Pinnalle:
1 rkl tomusokeria
Lisäksi:
kermavaahtoa

Yhdistä marjat, rommi ja likööri. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää puolet sokerista ja vaniljasokeri. Lisää keltuaisen joukkoon loput sokerista ja sitruunan raastettu kuori, vaahdota. Lisää jauhot keltuaisvaahdon sekaan varovasti sekoittaen. Yhdistä munavaahdot toisiinsa varovasti nostellen. Paista munakas voissa pannulla. Täytä kypsä munakas maustetuilla marjoilla. Taita munakas kaksinkerroin, ripottele päälle tomusokeria. Tarjoile kermavaahdon kanssa.



15 ROMANIA
TÄYTETYT KESÄKURPITSAT
2 pientä kesäkurpitsaa
200 g jauhelihaa
1 sipuli silputtuna
½ dl riisiä
1 rkl voita
1 rkl persiljasilppua
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
Kastike:
1 rkl voita
½ sipuli silputtuna
1 rkl vehnäjauhoja
500 g tomaattimurskaa
½ tl suolaa
1 tl sokeria
mustapippuria mylllystä
persiljasilppua

Keitä riisi. Halkaise kesäkurpitsat pitkittäin ja koverra sisus pois, pilko sisus pieneksi ja käytä täytteeseen. Sekoita jauheliha, sipuli, keitetty riisi, voi ja kesäkurpitsan sisus. Mausta seos ja täytä kesäkurpitsat. Voitele uunivuoka ja laita kesäkurpitsat vuokaan. Tee kastike: kuullota sipulia voissa, lisää jauhot sekoittaen samalla. Lisää tomaattimurska ja mausteet. Kaada kastike vuokaan. Hauduta uunissa 180 asteessa noin puoli tuntia. Tarjoa lisäksi smetanaa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti