Eurovision laulukilpailujen tämän
vuoden toinen semifinaali on torstaina 8.5. Tässä toisen
semifinaalin ensimmäiset 5 viisumaata ruokina. Puola on taas mukana
kisoissa parin vuoden tauon jälkeen.
01 MALTA
TÄYTETTY MUNAKOISO
1 munakoiso (noin 400 g)
200 g jauhelihaa
1 sipuli silputtuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 tomaatti kuutioituna
2 rkl tomaattipyreetä
2 rkl persiljasilppua
2 rkl korppujauhoja
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
1 kananmuna kevyesti vatkattuna
0,5 dl juustoraastetta
Leikkaa munakoiso pituussuunnassa halki
kahteen osaan. Ripottele puolikkaille suolaa ja anna ”hikoilla”
hetki. Pyyhi kuivaksi talouspaperilla. Paista munakoisoja
leikkauspinta pannua vasten noin 5 minuuttia. Koverra munakoison
sisus pois lusikalla, mutta säästä täytettä varten. Kuullota
sipulit ja paista jauheliha kevyesti, lisää pannuun munakoison
sisus, tomaattikuutiot, pyree, persiljasilppu, korppujauhot sekä
pippuria ja suolaa. Ota pannu pois liedeltä ja lisää kananmuna
mukaan. Täytä munakoison puolikkaat täytteellä ja ripottele
päälle juustoraastetta. Paista uunissa 200 asteessa noin 20
minuuttia.
02 ISRAEL
FALAFEL-PYÖRYKÄT
400 g kikherneitä (säilyke)
1 sipuli silputtuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
3 rkl persiljasilppua
1 tl korianterinsiemeniä jauhettuna
1 tl jeeraa eli juustokuminaa
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
2 rkl vehnäjauhoja
Valuta kikherneet. Yhdistä kaikki
ainekset ja soseuta jämäkäksi taikinaksi. Muovaa pieniä
pyöryköitä. Paista muutama pyörykkä kerrallaan öljyssä
kullanruskeiksi.
03 NORJA
KATKARAVUT
200 g katkarapuja
1 salottisipuli hienonnettuna
1 ½ dl portviiniä
3 dl kermaa
1 sitruunan raastettu kuori
suolaa ja pippuria myllystä
Hauduta sipulia portviinissä. Lisää
kerma ja keitä kasaan miedolla lämmöllä. Mausta suolalla ja
pippurilla. Lisää kuumaan kastikkeeseen katkaravut ja
sitruunankuori. Anna kuumentua ja tarjoa heti tuoreen patongin
kanssa.
04 GEROGIA
GEORGIALAISET PAVUT
300 g kidneypapuja (säilyke)
1 sipuli silputtuna
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 porkkana hienoksi silputtuna
1 sellerinvarsi hienoksi silputtuna
6 kuivattua luumua paloiteltuna
½ dl balsamiviinietikkaa
1 tl tamarinditahnaa
½ tl chilihiutaleita
1 tl korianterinsiemeniä
½ tl sarviapilansiemeniä
5 rkl oliiviöljyä
1 vihreä chili silputtuna
nippu tuoretta korianteria
1 rkl selleriä silputtuna
suolaa ja mustapippuria
Kuullota öljyssä sipuli, valkosipuli,
porkkana ja sellerinvarsi pehmeäksi. Valuta ja huuhtele pavut.
Hauduta luumuja balsamietikassa noin 20 minuuttia. Paahda
korianterin- ja sarviapilansiemeniä kuivalla pannulla muutama
minuutti ja murskaa morttelissa. Yhdistä kaikki ainekset ja lämmitä
05 PUOLA
PERUNAOHUKAISET
500 g perunoita
1 sipuli
2 kananmunaa
0,5 dl vehnäjauhoja
1 dl maitoa
0,5 tl suolaa tai maun mukaan
25 g voita sulatettuna
Paistamiseen:
voita
Kuori ja raasta perunat hienoksi
raasteeksi. Silppua sipuli. Yhdistä kaikkia ainekset keskenään.
Paista perunaohukaiset lettupannulla kauniin ruskeiksi. Tarjoa
lisäksi puolukkasurvosta.
Lisää euroviisumaiden ruokia luvassa jälleen
huomenna.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti