torstai 15. toukokuuta 2014

RAPARPERIAIKA


Raparperit kasvavat jo hyvää vauhtia. Kohta päästään herkuttelemaan.


KOOKOS-RAPARPERIPIIRAKKA
Pohja:
100 g margariinia tai voita
100 g sokeria
150 g vehnäjauhoja
Täyte:
250 g raparperia paloina
3 kananmunaa
75 g sokeria
60 g kookoshiutaleita
60 g vehnäjauhoja
1 ½ dl kookosmaitoa

Vatkaa rasva ja sokeria kuohkeaksi. Lisää jauhot ja nypi joukkoon. Painele taikina voideltuun uunivuokaan. Laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kookoshiutaleet, jauhot, kookosmaito, sekoita lusikalla. Lusikoi seos vuokaan ja pudottele sekaan raparperinpaloja. Paista 180 asteessa noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä hieman ennen tarjoamista. Tarjoa vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.



RAPARPERIMEHU
2 l vettä
500 g raparperia
4 cm pala tuoretta inkivääriä
1,5 dl sokeria

Pilko pestyt raparperit ja silppua inkivääri. Laita kattilaan vesi, raparperipalat ja inkivääri. Anna kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia. Siivilöi ja lisää sokeri, sekoita hyvin. Tarjoa kylmänä.



RAPARPERICHUTNEY
10 isoa raparperinvartta
pala inkivääriä hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 rkl sinapinsiemeniä
ripaus cayennepippuria
200 g fariinisokeria
noin 2 dl valkoviinietikkaa

Pilko raparperit ja laita muiden ainesten kanssa kattilaan. Hauduta miedolla lämmöllä kunnes raparperi on pehmeää. Purkita ja jäähdytä, säilytä jääkaapissa. Tarjoa esimerkiksi grillattujen ruokien lisäkkeenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti