Raparperit kasvavat jo hyvää vauhtia.
Kohta päästään herkuttelemaan.
KOOKOS-RAPARPERIPIIRAKKA
Pohja:
100 g margariinia tai voita
100 g sokeria
150 g vehnäjauhoja
Täyte:
250 g raparperia paloina
3 kananmunaa
75 g sokeria
60 g kookoshiutaleita
60 g vehnäjauhoja
1 ½ dl kookosmaitoa
Vatkaa rasva ja sokeria kuohkeaksi.
Lisää jauhot ja nypi joukkoon. Painele taikina voideltuun
uunivuokaan. Laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi. Vatkaa munat
ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kookoshiutaleet, jauhot,
kookosmaito, sekoita lusikalla. Lusikoi seos vuokaan ja pudottele
sekaan raparperinpaloja. Paista 180 asteessa noin 40 minuuttia. Anna
jäähtyä hieman ennen tarjoamista. Tarjoa vaniljakastikkeen tai
jäätelön kanssa.
RAPARPERIMEHU
2 l vettä
500 g raparperia
4 cm pala tuoretta inkivääriä
1,5 dl sokeria
Pilko pestyt raparperit ja silppua
inkivääri. Laita kattilaan vesi, raparperipalat ja inkivääri.
Anna kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia. Siivilöi ja lisää
sokeri, sekoita hyvin. Tarjoa kylmänä.
RAPARPERICHUTNEY
10 isoa raparperinvartta
pala inkivääriä hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 rkl sinapinsiemeniä
ripaus cayennepippuria
200 g fariinisokeria
noin 2 dl valkoviinietikkaa
Pilko raparperit ja laita muiden
ainesten kanssa kattilaan. Hauduta miedolla lämmöllä kunnes
raparperi on pehmeää. Purkita ja jäähdytä, säilytä jääkaapissa. Tarjoa esimerkiksi
grillattujen ruokien lisäkkeenä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti