lauantai 3. toukokuuta 2014

RUOKINA EUROVIISUJEN 1. SEMIFINAALI 2014 (1/3)


Taas on euroviisujen aika. Eurovision laulukilpailujen tämän vuoden ensimmäinen semifinaali käydään 6.5. Tässä ensimmäisen semifinaalin aloittavat 6 viisumaata ruokina. Tänään voi halutessaan seurata euroviisujen esikatselua televisiosta.


01 ARMENIA
TÄYTETYT OMENAT
6 omenaa
1 dl riisiä
3 dl kiehuvaa vettä
½ tl suolaa
1 dl rusinoita
¼ tl kanelijauhetta
1 dl ruskeaa sokeria
1 dl fetajuustoa muruina
1 dl saksanpähkinöitä rouhittuna
½ dl paahdettuja pinjansiemeniä
½ dl sulatettua voita
½ dl juustoraastetta (esim. parmesaania)

Kypsennä riisi lähes kypsäksi suolavedessä. Lisää rusinat ja kypsennä vielä 5 minuuttia, jäähdytä. Leikkaa omenoiden kantaosat irti. Älä heitä pois, vaan käytä myöhemmin ”kantena”. Koverra omenoista sisustaa pois veitsellä. Lisää riisin joukkoon puolet sokerista, kaneli, feta, pähkinät, pinjansiemenet sekä voi. Täytä omenat ja laita ”kansi” päälle. Laita omenat uunivuokaan, jossa on vettä ja loput sokerista. Kypsennä 175 asteessa noin 40 minuuttia. Ota kypsennyksen loppuvaiheessa ”kannet” pois ja ripottele omenoiden päälle juustoraastetta.



02 LATVIA
PAPUSALAATTI
200 g valkoisia papuja (säilyke)
2 omenaa pieninä kuutioina
2 dl smetanaa
1 tl sinappia
2 tl raastettua piparjuurta
ripaus suolaa
ripaus sokeria
ruohosipulia silputtuna

Valuta ja huuhdo pavut. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja mausta.



03 VIRO
TALKKUNALEIVÄT
2,5 dl maitoa
250 g maitorahkaa
50 g hiivaa
0,5 rkl suolaa
0,5 dl sokeria
2 dl talkkunajauhoja
noin 5 dl vehnäjauhoja
75 g margariinia tai voita sulatettuna

Yhdistä maito ja maitorahka, lämmitä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva nesteeseen. Lisää suola ja sokeri sekä talkkunajauhot. Lisää taikinaan vähitellen vehnäjauhoja ja alustuksen loppuvaiheessa rasva. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi. Jaa taikina kahteen osaan ja leivo kaksi pitkulaista leipää. Leikkaa leipiin viiltoja niin että leipä jää pohjasta yhtenäiseksi. Anna kohota ja paista 200 asteessa noin 25 minuuttia.



04 RUOTSI
JANSSONIN KIUSAUS
10 perunaa suikaleina
1 iso sipuli silputtuna
125 g anjovisfileitä + liemi
4 dl kermaa
suolaa maun mukaan
pippuria myllystä
pari voinokaretta pinnalle

Lado voideltuun uunivuokaan puolet perunoista, väliin sipulit ja anjovisfileet, päälle vielä kerros perunoita. Yhdistä kerma ja anjovisliemi, kaada vuokaan ensin noin 3 dl ja lisää loput liemestä kypsymisen loppupuolella. Kypsennä 200 asteessa ensin noin tunti, alenna lämpöä 150 asteeseen ja jatka vielä kypsentämistä noin puoli tuntia, kunnes perunat ovat pehmeitä ja kauniin värisiä.



05 ISLANTI
ISLANTILAISET PANNUKAKUT
2 ½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
2 rkl sokeria
¼ tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
6 dl maitoa
2 kananmunaa kevyesti vatkattuna
1 ½ rkl voita sulatettuna

Sekoita jauhot, leivinjauhe, sokeri, suola ja vaniljasokeri keskenään. Lisää puolet maidosta ja vatkaa hyvin. Sekoita loput maidot, munat ja voisula, lisää ne taikinaan. Paista kuumalla pannulla suuria ja erittäin ohuita pannukakkuja. Ripottele pinnalle sokeri ja kääri rullalle. Tarjoa lisäksi hilloa ja kermavaahtoa.



06 ALBANIA
PURJOVUOKA
öljyä paistamiseen
900 g purjoa
2 sipulia silputtuna
1 punainen paprika pilkottuna
300 g jauhelihaa
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
2 dl lihalientä

Pilko purjon valkoiset osat vinottain 1 cm paloiksi. Kuullota purjot ja sipulit öljyssä. Siirrä uunivuokaan. Paista kevyesti jauheliha, lisää paprikat ja mausteet sekä lihaliemi, anna kiehahtaa. Kaada seos purjojen päälle vuokaan. Laita uuniin 200 asteeseen, kypsennä noin tunnin ajan.

Lisää euroviisuruokia tulossa huomenna.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti