Mietin miten juhlapöydän
kestosuosikin voileipäkakun voisi tarjoilla vähän eri tavalla.
Kehittelin voileipäkuppikakun. Noutopöydässä oman
voileipäkuppikakun saa lautaselleen nopeammin. Lisäksi säästyy
ison kakun leikkailulta, joka voi joskus olla aika hankalaa ja sotkuistakin kinkkujen
ja muiden koristelujen asettelun takia.
VOILEIPÄKUPPIKAKUT
Muffinssit:
4 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
1 rkl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
mustapippuria maun mukaan
1 kananmuna
0,5 dl öljyä
2,5 dl maitoa
100 g juustoraastetta
Kostutus:
noin 1 dl kasvislientä
Täyte:
100 g tuorejuustoa (maku ruohosipuli)
0,5 dl majoneesia
0,5 dl ranskankermaa
100 g kinkkua pieninä kuutioina
1 dl maustekurkkua pieninä kuutioina
Kuorrutus:
noin 100 g tuorejuustoa
0,5 dl ranskankermaa
Koristeluun:
kinkkusiivuja
minitomaatteja
tuoreita yrttejä
Muffinssit: Sekoita jauhot, sokeri,
leivinjauhe, suola ja pippuri kulhossa. Vatkaa toisessa kulhossa
muna, öljy ja maito sekaisin. Yhdistä ainekset toisiinsa, lisää
lopuksi juustoraaste. Annostele taikina muffinssipellin voideltuihin
koloihin. Taikinasta tulee 12 muffinssia. Paista 180 asteessa noin 20
minuuttia.
Kostutus: Leikkaa jäähtyneet
muffinssit kahteen osaan. Kostuta kasvisliemellä.
Täyte: Sekoita täytteen ainekset.
Levitä toiselle puolikkaalle täytettä ja nosta toinen puolikas
takaisin paikalleen.
Kuorrutus: Sekoita kuorrutteen ainekset
ja levitä muffinssien päälle.
Koristelu: Koristele esimerkiksi kinkulla, tomaatilla ja yrteillä haluamallasi tavalla.
Oi, onpa kiva idea! Juuri näin kesäaikaan sopii hyvin, kun voi nostaa tarjolle menekin mukaan. Ja jos on muutakin suolaista tarjottavaa, voi tehdä minimallisia kakkusia :D
VastaaPoistaKiitos. Hyvä pointti tuo menekin mukaan tarjolle laitto.
VastaaPoista