sunnuntai 4. toukokuuta 2014

RUOKINA EUROVIISUJEN 1. SEMIFINAALI 2014 (2/3)


Eurovision laulukilpailujen tämän vuoden ensimmäinen semifinaali käydään 6.5. Tässä ensimmäisen semifinaalin seuraavat 5 viisumaata ruokina. Kisat järjestetään tänä vuonna Kööpenhaminan B&W Hallernella Tanskassa.



07 VENÄJÄ
LIHAPIIRAKAT (RASTEGAI)
Taikina ensin:
0,5 dl maitoa kädenlämpöisenä
0,5 rkl sokeria
15 g hiivaa
0,5 dl vehnäjauhoja
seuraavaksi:
2 dl maitoa
puolet kananmunasta
25 g voita sulatettuna
0,5 tl suolaa
noin 4 dl vehnäjauhoja
Täyte:
400 g jauhelihaa
1 sipuli silputtuna
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
Voiteluun:
puolet kananmunasta
Tarjoiluun:
keitettyjä kananmunia viipaleina

Valmista ensin taikinajuuri. Liuota hiiva ja sokeri maitoon, lisää vehnäjauhot ja sekoita hyvin. Peitä kulho liinalla ja anna olla lämpimässä paikassa noin tunnin ajan. Seuraavaksi lisää taikinaan maitoa, puolikas kananmunasta (voitele lopulla munalla piirakat ennen paistamista), voisula, suolaa sekä jauhot. Vaivaa taikina kiinteäksi. Peitä taikina liinalla ja jätä kohoamaan 3 tunniksi. Painele taikina tunnin välein alas ja anna jälleen kohota. Valmista täyte: Kuullota sipuli ja paista jauheliha kevyesti, mausta suolalla ja pippurilla. Jaa taikina 8 osaan, pyöritä pulliksi ja kauli litteiksi piiraiksi. Laita täytettä jokaisen piirakan päälle, rypistä reunoja yhteen, mutta jätä keskelle aukko. Nosta piirakat uunipellille ja voitele munalla. Paista 220 asteessa noin 20 minuuttia.



08 AZERBAIDZAN
MAKEA LEIPÄ
5 dl maitoa kädenlämpöisenä
20 g hiivaa
1 tl suolaa
1 rkl kurkumaa
250 g sokeria
1 kananmuna
200 g pehmeää voita tai margariinia
noin 800 g vehnäjauhoja
Voiteluun:
kananmunaa
Pinnalle:
seesaminsiemeniä

Liuota hiiva maitoon, lisää 1 rkl sokeria, suola ja kurkuma sekä 2 dl vehnäjauhoja. Sekoita hyvin ja anna seistä 30 minuuttia. Lisää loput ainekset, jauhot vähitellen. Vaivaa pehmeä taikina. Peitä liinalla ja anna nousta lämpimässä paikassa 2 tuntia. Vaivaa taikinaa välillä pari kertaa. Jaa taikina kahteen osaan ja vaivaa vielä kerran. Muotoile soikeiksi leiviksi. Jätä kohoamaan vielä tunniksi. Voitele munalla ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Paista 200 asteessa noin puoli tuntia, kunnes leivät ovat saaneet kauniin värin.



09 UKRAINA
KIOVAN KANA
4 broilerin rintafileetä
Maustevoi:
100 g voita
2 rkl persiljasilppua
2 rkl sitruunamehua
valkosipulinkynsi silputtuna
suolaa maun mukaan
Leivittämiseen:
1 dl vehnäjauhoja + suolaa ja mustapippuria
1 kananmuna kevyesti vatkattuna
1 dl korppujauhoja
öljyä ja voita paistamiseen

Sekoita persiljasilppu, sitruunanmehu ja valkosipuli pehmeään voihin, mausta suolalla. Kääri voi kelmuun ja anna sen jähmettyä pakastimessa. Tee viilto fileisiin siten, että niihin muodostuu tasku. Laita viiltoihin maustevoita. Kierittele leikkeet ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa. Paista kauniin ruskeiksi. Laita broilerit vielä uuniin 175 asteeseen noin 15 minuutiksi, että ne ovat täysin kypsiä.



10 BELGIA
PATONKI
5 dl haaleaa vettä
10 g hiivaa
1 tl suolaa
¼ dl öljyä
noin 10 dl vehnäjauhoja

Liuota veteen hiiva, lisää suola, öljy sekä jauhot. Anna taikinan vetäytyä muovipussiin suljettuna jääkaapissa vähintään vuorokauden. Kohota taikina kylmäsäilytyksen jälkeen kaksinkertaiseksi. Alusta kohonnut taikina hyvin ja jaa se kahteen osaan. Kauli palat levyiksi ja taita ensin kolminkerroin ja vielä kaksinkerroin. Kauli uudelleen levyksi, toista taittelu ja kauliminen useaan kertaan, näin patonkiin tulee kuohkeita kerroksia. Kääri lopuksi levyt rullalle. Anna kohota pellillä. Vedä kohonneisiin patonkeihin viistoja viiltoja. Voitele pinta vedellä ja laita myös uuniin pieni vesiastia, näin patongin pinnasta tulee rapea. Kypsennä 225 asteessa noin 15 minuuttia.



11 MOLDOVA
JUUSTOKURRUTETTUA KUKKAKAALIA
1 kukkakaali
5 rkl parmesaaniraastetta
1 rkl korppujauhoja
3 rkl sulatettua voita

Paloittele kukkakaali, keitä suolatussa vedessä pari minuuttia. Valuta kukkakaali ja laita uunivuokaan, ripottele pinnalle juustoraastetta, korppujauhoja ja voisulaa. Paista uunissa 225 asteessa noin 20 minuuttia eli kunnes kuorrute on saanut kauniin värin. Tarjoa lämpimänä.

Lisää viisuruokia luvassa jälleen huomenna.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti