Eurovision laulukilpailujen tämän
vuoden ensimmäinen semifinaali käydään 6.5. Tässä ensimmäisen
semifinaalin seuraavat 5 viisumaata ruokina. Kisat järjestetään
tänä vuonna Kööpenhaminan B&W Hallernella Tanskassa.
07 VENÄJÄ
LIHAPIIRAKAT (RASTEGAI)
Taikina ensin:
0,5 dl maitoa kädenlämpöisenä
0,5 rkl sokeria
15 g hiivaa
0,5 dl vehnäjauhoja
seuraavaksi:
2 dl maitoa
puolet kananmunasta
25 g voita sulatettuna
0,5 tl suolaa
noin 4 dl vehnäjauhoja
Täyte:
400 g jauhelihaa
1 sipuli silputtuna
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
Voiteluun:
puolet kananmunasta
Tarjoiluun:
keitettyjä kananmunia viipaleina
Valmista ensin taikinajuuri. Liuota
hiiva ja sokeri maitoon, lisää vehnäjauhot ja sekoita hyvin. Peitä
kulho liinalla ja anna olla lämpimässä paikassa noin tunnin ajan.
Seuraavaksi lisää taikinaan maitoa, puolikas kananmunasta (voitele
lopulla munalla piirakat ennen paistamista), voisula, suolaa sekä
jauhot. Vaivaa taikina kiinteäksi. Peitä taikina liinalla ja jätä
kohoamaan 3 tunniksi. Painele taikina tunnin välein alas ja anna
jälleen kohota. Valmista täyte: Kuullota sipuli ja paista jauheliha
kevyesti, mausta suolalla ja pippurilla. Jaa taikina 8 osaan, pyöritä
pulliksi ja kauli litteiksi piiraiksi. Laita täytettä jokaisen
piirakan päälle, rypistä reunoja yhteen, mutta jätä keskelle
aukko. Nosta piirakat uunipellille ja voitele munalla. Paista 220
asteessa noin 20 minuuttia.
08 AZERBAIDZAN
MAKEA LEIPÄ
5 dl maitoa kädenlämpöisenä
20 g hiivaa
1 tl suolaa
1 rkl kurkumaa
250 g sokeria
1 kananmuna
200 g pehmeää voita tai margariinia
noin 800 g vehnäjauhoja
Voiteluun:
kananmunaa
Pinnalle:
seesaminsiemeniä
Liuota hiiva maitoon, lisää 1 rkl
sokeria, suola ja kurkuma sekä 2 dl vehnäjauhoja. Sekoita hyvin ja
anna seistä 30 minuuttia. Lisää loput ainekset, jauhot vähitellen.
Vaivaa pehmeä taikina. Peitä liinalla ja anna nousta lämpimässä
paikassa 2 tuntia. Vaivaa taikinaa välillä pari kertaa. Jaa taikina
kahteen osaan ja vaivaa vielä kerran. Muotoile soikeiksi leiviksi.
Jätä kohoamaan vielä tunniksi. Voitele munalla ja ripottele
pinnalle seesaminsiemeniä. Paista 200 asteessa noin puoli tuntia,
kunnes leivät ovat saaneet kauniin värin.
09 UKRAINA
KIOVAN KANA
4 broilerin rintafileetä
Maustevoi:
100 g voita
2 rkl persiljasilppua
2 rkl sitruunamehua
valkosipulinkynsi silputtuna
suolaa maun mukaan
Leivittämiseen:
1 dl vehnäjauhoja + suolaa ja
mustapippuria
1 kananmuna kevyesti vatkattuna
1 dl korppujauhoja
öljyä ja voita paistamiseen
Sekoita persiljasilppu, sitruunanmehu
ja valkosipuli pehmeään voihin, mausta suolalla. Kääri voi
kelmuun ja anna sen jähmettyä pakastimessa. Tee viilto fileisiin
siten, että niihin muodostuu tasku. Laita viiltoihin maustevoita.
Kierittele leikkeet ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja
lopuksi korppujauhoissa. Paista kauniin ruskeiksi. Laita broilerit
vielä uuniin 175 asteeseen noin 15 minuutiksi, että ne ovat täysin
kypsiä.
10 BELGIA
PATONKI
5 dl haaleaa vettä
10 g hiivaa
1 tl suolaa
¼ dl öljyä
noin 10 dl vehnäjauhoja
Liuota veteen hiiva, lisää suola,
öljy sekä jauhot. Anna taikinan vetäytyä muovipussiin suljettuna
jääkaapissa vähintään vuorokauden. Kohota taikina
kylmäsäilytyksen jälkeen kaksinkertaiseksi. Alusta kohonnut
taikina hyvin ja jaa se kahteen osaan. Kauli palat levyiksi ja taita
ensin kolminkerroin ja vielä kaksinkerroin. Kauli uudelleen levyksi,
toista taittelu ja kauliminen useaan kertaan, näin patonkiin tulee
kuohkeita kerroksia. Kääri lopuksi levyt rullalle. Anna kohota
pellillä. Vedä kohonneisiin patonkeihin viistoja viiltoja. Voitele
pinta vedellä ja laita myös uuniin pieni vesiastia, näin patongin
pinnasta tulee rapea. Kypsennä 225 asteessa noin 15 minuuttia.
11 MOLDOVA
JUUSTOKURRUTETTUA KUKKAKAALIA
1 kukkakaali
5 rkl parmesaaniraastetta
1 rkl korppujauhoja
3 rkl sulatettua voita
Paloittele kukkakaali, keitä
suolatussa vedessä pari minuuttia. Valuta kukkakaali ja laita
uunivuokaan, ripottele pinnalle juustoraastetta, korppujauhoja ja
voisulaa. Paista uunissa 225 asteessa noin 20 minuuttia eli kunnes
kuorrute on saanut kauniin värin. Tarjoa lämpimänä.
Lisää viisuruokia luvassa jälleen
huomenna.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti