Tein
luomukvinoatestejä, valmistin saman kvinoasalaatin sekä paahdetusta
kvinoasta että keitetystä kvinoasta. Paahdettu maistui mielestäni
paremmalta, maku oli miellyttävä ja koostumus oli enemmän
couscousia muistuttavaa, kun taas keitetty versio oli vähän
puuromaisempaa ja hieman vetistä. Siispä laitan tähän reseptin
paahdetusta kvinoasalaatista.
PAAHDETTU
KVINOASALAATTI
2
dl kvinoasuurimoita
1
dl vettä
1
tl kasvisfondia
3
rkl öljyä
2
rkl sitruunamehua
mustapippuria
myllystä
suolaa
maun mukaan
1
pieni punasipuli
1
pieni verigreippi
100
g fetajuustoa
1
tl kapriksia
reilusti tuoretta persiljaa
Huuhtele
kvinoa huolellisesti ja valuta tiiviissä siivilässä. Paahda
kvinoasuurimot kuivalla pannulla miedolla lämmöllä koko ajan
sekoittaen noin 15 minuutin ajan. Kaada kvinoa kulhoon ja sekoita
siihen 1 dl vettä ja vähän fondia. Mausta sitruunamehulla,
suolalla ja pippurilla. Jäähdytä kvinoa. Silppua sipuli. Leikkaa
verigreippi kalvottomaksi ja paloittele pieniksi paloiksi. Paloittele
fetajuusto pieniksi kuutioiksi ja silppua persilja. Lisää jäähtyneen
kvinoan joukkoon kaikki ainekset, sekoita ja laita maustumaan
jääkaappiin hetkeksi ennen tarjoamista.
Kvinoa on mielenkiintoinen uusi tuttavuus. Pitäisi varmaan joskus käyttää tuota itse couscousin sijasta.
VastaaPoista