keskiviikko 3. helmikuuta 2016

Parempaa paahtaen



Tein luomukvinoatestejä, valmistin saman kvinoasalaatin sekä paahdetusta kvinoasta että keitetystä kvinoasta. Paahdettu maistui mielestäni paremmalta, maku oli miellyttävä ja koostumus oli enemmän couscousia muistuttavaa, kun taas keitetty versio oli vähän puuromaisempaa ja hieman vetistä. Siispä laitan tähän reseptin paahdetusta kvinoasalaatista.


PAAHDETTU KVINOASALAATTI
2 dl kvinoasuurimoita
1 dl vettä
1 tl kasvisfondia
3 rkl öljyä
2 rkl sitruunamehua
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
1 pieni punasipuli
1 pieni verigreippi
100 g fetajuustoa
1 tl kapriksia
reilusti tuoretta persiljaa

Huuhtele kvinoa huolellisesti ja valuta tiiviissä siivilässä. Paahda kvinoasuurimot kuivalla pannulla miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen noin 15 minuutin ajan. Kaada kvinoa kulhoon ja sekoita siihen 1 dl vettä ja vähän fondia. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Jäähdytä kvinoa. Silppua sipuli. Leikkaa verigreippi kalvottomaksi ja paloittele pieniksi paloiksi. Paloittele fetajuusto pieniksi kuutioiksi ja silppua persilja. Lisää jäähtyneen kvinoan joukkoon kaikki ainekset, sekoita ja laita maustumaan jääkaappiin hetkeksi ennen tarjoamista.


1 kommentti:

  1. Kvinoa on mielenkiintoinen uusi tuttavuus. Pitäisi varmaan joskus käyttää tuota itse couscousin sijasta.

    VastaaPoista