Herkulliset
paahdetut mantelit voi maustaa suolaisiksi tai makeiksi. Nyt tein
savustetulla paprikajauheella ja suolalla maustettuja manteleita.
Nämä mantelit ovat hyviä niin lämpiminä kuin jäähtyneinäkin.
Jos teet maustettuja manteleita lahjaksi tee ne viime tingassa, sillä
paahdetut mantelit ovat parhaimmillaan muutaman päivän sisällä
valmistuksesta. Tietenkin vain jos niitä kaikkia ei syödä ennen
sitä.
Maustetut
mantelit
250
g kuorettomia kokonaisia manteleita
4
rkl punaista palmuöljyä
noin
1 tl merisuolaa (maun mukaan)
noin
1 tl savustettua paprikajauhetta (maun mukaan)
Lämmitä
uuni 180 asteeseen. Sekoita öljy ja mantelit uunin kestävässä
vuoassa. Laita vuoka uuniin ja paahda manteleita noin 30 minuuttia.
Valuta ylimääräinen öljy manteleista nostamalla mantelit
lusikalla talouspaperin päälle. Laita lämpimät mantelit kulhoon
ja ripottele mausteet mantelien pinnalle. Sekoita niin, että
jokainen manteli maustuu hyvin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti